[ŽT] Izraelis atskleidė paslaptį, kodėl Ukrainai nepristatomi ginklai  ()

Izraelis netiekia ginklų Ukrainai, nes jis pats nuolat kariauja. Agresijos atveju šalis gali pasikliauti tik savo pajėgomis, nes nėra NATO narė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Izraelio ambasadorius Ukrainoje Michaelis Brodskis tai pareiškė interviu laikraščiui.

Diplomatas pažymėjo, kad „99 proc. valstybių, teikiančių karinę pagalbą Ukrainai, yra Šiaurės Atlanto aljanso narės“.

Kalbėdamas apie tai, kad Izraelis yra kariaujanti šalis, ambasadorius visų pirma atkreipė dėmesį į „terorizmo sunaikinimo operaciją Dženino mieste (Palestinoje)“, kuri baigėsi anądien. 

Be to, diplomatas pakomentavo tai, kad Izraelis nesilaiko sankcijų Rusijai, įvestų reaguojant į Rusijos invaziją į Ukrainą. 

Pasak Brodskio, „Izraelio istorijoje nėra precedento, kad Izraelio valstybė vienašališkai įvestų sankcijas kuriai nors šaliai“. Diplomatas taip pat pridūrė, kad Izraelio įstatymai nenumato sankcijų įvedimo. 

 

Kartu Izraelio pusė neketina apeiti Vakarų įvestų sankcijų Rusijai. Šalies užsienio reikalų ministerija yra įsteigusi departamentą, kuris užtikrina, kad joks valstybinis subjektas nepažeistų ribojamųjų priemonių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Edvardas Rimšelis
(13)
(17)
(-4)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()