Nutekintas įdomus „Wagner“ dokumentas. Tai gali tapti tikru antausiu Putinui  ()

Putinas atsidūrė nepatogioje padėtyje: ISW pastebėjo įdomų „Wagner“ dokumentą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Amerikos karo studijų instituto (ISW) analitikai pastebėjo, kad liepos 9 dieną internete nutekintas įdomus „Wagner“ dokumentas. Tai gali tapti tikru antausiu Putinui.

Daroma prielaida, kad norėta „Wagner“ pristatyti „kaip profesionalią organizaciją“.

Nutekintas dokumentas parengtas 2014 m. gegužės 1 d. Jame kalbama apie kovą Rusijos kare su Ukraina.

Dokumente rašoma, kad Jevgenijus Prigožinas ir grupės vadas Dmitrijus Utkinas privalo laikytis taisyklių, reglamentuojančių savo naujos privačios karinės bendrovės dalyvavimą kare Rytų Ukrainoje. Visų pirma, Prigožinas turi laikytis – ginklų, finansavimo ir kt., Utkinas – personalo atrankos ir mokymo taisyklių.

Kartu kalbama apie „ištikimą tarnystę Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui“ ir „Rusijos žmonėms“.

Lieka neaišku, kam naudingas tariamo „Wagner“ steigimo dokumento nutekinimas, nes dokumentas rodo, kad „Wagner“ yra profesionalus ir patrauklesnis, palyginti su įprastomis Rusijos ginkluotomis pajėgomis, pažymima ISW apžvalgoje.

Amerikos karo studijų instituto analitikai teigė, kad dėl Rusijos prezidento Vladimiro Putino sprendimo jis ir jo pavaldiniai atsidūrė nepatogioje padėtyje. Tai dėl sprendimo nebausti „Wagner“ grupės ir nepersekioti maišto dalyvių.

 

Be to, ISW pridūrė, kad „Wagner“ vis dar renka samdinius Rusijoje, o Rusijos gynybos ministerija vykdo konkurencinę kampaniją, siekdama priversti „Wagner“ pasirašyti sutartį su Gynybos ministerija.

Putino sprendimas neatsikratyti „Wagner“ grupuotės – kovai labiausiai pasirengusių Rusijos pajėgų – Putinui ir kitiems galingiems Rusijos žaidėjams tampa sunki užduotis nuspręsti, kaip elgtis su „Wagner“ grupe ir jos lyderiais bei kovotojais, pažymima ISW apžvalgoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(2)
(13)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: