[ŽT] „Viskas bus padaryta kuo greičiau.“ Erdoganas priėmė istorinį sprendimą dėl NATO  ()

Erdoganas nudžiugino Švediją sprendimu dėl narystės NATO.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-07-11 [ŽT] „Viskas bus padaryta kuo greičiau.“ Erdoganas priėmė istorinį sprendimą dėl NATO  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Turkija priėmė istorinį sprendimą ir pritarė Švedijos įstojimui į Šiaurės Atlanto aljansą „kuo greičiau“. Tai liepos 10 dieną paskelbė NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas, rašo „Evropejskaja Pravda“.

Aljanso viršūnių susitikimo Vilniuje išvakarėse Recepas Tayyipas Erdoganas paskelbė apie savo sprendimą uždegti žalią šviesą Švedijai NATO. Susitikime su ministru pirmininku Ulfu Kristerssonu ir Jensu Stoltenbergu Turkijos vadovas „sutiko kuo greičiau išsiųsti parlamentui Švedijos stojimo į NATO ratifikavimo protokolą ir bendradarbiauti su juo, kad būtų užtikrintas jo patvirtinimas“.

To priežastis – Stokholmo įvykdyti Ankaros reikalavimai: pakeista Konstitucija ir panaikintas draudimas eksportuoti ginklus į Turkiją. R.T.Erdoganas dabar sudarė dvišalį saugumo susitarimą su Švedija be jokių papildomų saugumo reikalavimų.

 

Prisiminkime, kad Švedija ir Suomija paraiškas įstoti į NATO pateikė 2022 m., kai Putinas paskelbė apie savo „specialiosios karinės operacijos“ pradžią ir įsiveržė į Ukrainą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(81)
(1)
(80)

Komentarai ()