Netikėta žinia. Ukraina smogė rusams su „Grad“ raketomis iš Šiaurės Korėjos (Foto)  ()

Ekspertai pastebėjo, kad Ukrainos pajėgų naudojami sviedinių ženklai labai panašūs į Šiaurės Korėjos. Matyt, šie korpusai buvo pagaminti KLDR 1995 m.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Laisvės radijas paskelbė fotoreportažą apie 47-osios „Maguros“ mechanizuotosios brigados artileristų, ginkluotų „Grad“, kovinį darbą. Tuo pat metu „War Noir“ analitikas „Osint“ socialiniame tinkle „Twitter“ atkreipė dėmesį į tai, kad Ukrainos „Grad“ įgula naudoja Šiaurės Korėjos pagamintą amuniciją.

Žurnalistai atkreipė dėmesį į 122 mm raketinį šovinį, kuris pažymėtas panašiais ženklais į Šiaurės Korėjos. Tuo tarpu negalima visiškai užtikrintai teigti, kad šie šaudmenys buvo garantuotai pagaminti KLDR, pažymėjo analitikas.

„Raketos ir žymėjimai yra labai panašūs į Šiaurės Korėjos gaminamas raketas R-122 HE. Tačiau dėl nedidelių skirtumų labai sunku padaryti vienareikšmę išvadą“, – „Twitter“ rašė publikacijos autorius.

 

Kartu stebėtojai pažymėjo, kad jei lygintume Šiaurės Korėjos sviedinių nuotraukas, kurios buvo užfiksuotos Irano laive 2009 metais, ir dabartines nuotraukas, tai užrašai beveik vienodi.

„Užrašai ant korpusų ir R-12 HE indeksas yra visiškai identiški. Skirtumų yra paskutinėje eilutėje, kur pažymėta serija ir pagaminimo data“, – pabrėžė specialistai.

 

 

Kartu jie patikslino, kad Ukrainos kario rankose esantis sviedinys, matyt, buvo pagamintas 1995 m.

„Nėra tiksliai žinoma, kaip KLDR amunicija pateko į Ukrainos pajėgų tarnybą. Juk tai gana uždara šalis pasauliui ir jos vyriausybė ne kartą išreiškė paramą Rusijos vykdomai Ukrainos teritorijų okupacijai“, – rašė ekspertai.

Jie pasiūlė, kad tokia amunicija galėtų būti iš Vakarų sąjungininkų, kurie periodiškai sulaiko kontrabandininkus, gabenančius ginklus teroristams Artimuosiuose Rytuose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(25)
(2)
(23)

Komentarai ()