[ŽT] Tai karo nusikaltimas! Rusai Kupianske panaudojo tarptautinėmis konvencijomis uždraustą ginklą  ()

Rusija naudoja viską, ką turi, bet skuba kritikuoti Ukrainą dėl jos gynybos veiksmų. Nors dar kalbama apie kasetinės amunicijos tiekimą Ukrainai (kokią, beje, naudoja ir Rusija), Rusijos pajėgos Kupianske vėl naudoja uždraustus ginklus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos ginkluotosios pajėgos Charkivo srities kaimuose naudoja amuniciją su flešetėmis - mažytėmis metalinėmis strėlytėmis, kurios po sprogimo pasklinda labai plačiai ir suvarpo viską daug labiau nei įprastos skeveldros, praneša  ukrainiečių žurnalistas Andrijus Caplienko.

„Rusų įsibrovėliai pradėjo apšaudyti kaimus netoli Kupiansko tokiomis strėlytėmis pripildytais sviediniais. Jos vadinamos flešetėmis“, – rašė žurnalistas.

Caplienko pasidalino nuotrauka iš Kupiansko apylinkių, kurią jam atsiuntė vietiniai gyventojai.

Kaip pastebi žurnalistas, tokių sviedinių naudojimas civilinėje teritorijoje laikomas karo nusikaltimu. „Tarptautinės konvencijos draudžia naudoti amuniciją su flešetėmis civiliniuose pastatuose, nes jie yra itin pavojingi civiliams“, – sakė Caplienko.

 

Tai, beje, ne pirmas kartas, kai rusai pričiumpami naudojantys amuniciją su flešetėmis. Tai stebėta ir Kyjivo apylinkėse, ir šalies rytuose. Daug civilių dėl tokios amunicijos naudojimo jau žuvo.

(6)
(24)
(-18)

Komentarai ()

Susijusios žymos: