[ŽT] Netikėta sensacija. Nužudytas Rusijos generolas  (1)

Rusijos generolas majoras Olegas Tsokovas buvo sužeistas dėl apšaudymo Berdiansko srityje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai praneša Mariupolio mero patarėjas Petro Andriuščenka.

Rusijos Federacijos ginkluotųjų pajėgų kariškis ėjo 20-osios bendrosios armijos 144 motorizuotosios šaulių divizijos vado pareigas. Jis buvo evakuotas iš kovos veiksmų zonos rugsėjo 20 d.

Svarbu pažymėti, kad Tsokovas jau buvo sužeistas 2022 m. rugsėjį Luhansko srityje, tačiau tada jis liko gyvas.

Olegas Jurjevičius Tsokovas - Rusijos karo vadas, generolas leitenantas. Dėl Rusijos invazijos į Ukrainą jam taikomos Europos Sąjungos, Jungtinės Karalystės ir Naujosios Zelandijos sankcijos kaip asmeniui, dalyvavusiam vykdant raketų smūgius į Ukrainos miestus.

Generolas majoras Olegas Tsokovas gimė 1971 m. rugsėjo 23 d. Jis yra karo nusikaltėlis, nes dalyvavo dviejuose Čečėnijos karuose ir yra dalyvavęs kare Sirijoje.

1993 m. baigė Taškento kombinuotosios ginkluotės vadų mokyklą ir pradėjo tarnybą kaip būrio vadas viename iš Sibiro karinės apygardos dalinių.

Šios apygardos daliniuose jis tarnavo kuopos vadu, bataliono vado pavaduotoju, septynerius metus vadovavo batalionui, trejus su puse metų buvo Sibiro karinės apygardos 74-osios brigados vado pavaduotojas, vadovavo motorizuotajam šaulių pulkui.

 

Po to buvo paskirtas brigados Rytų karinės apygardos štabo viršininku, vėliau gavo panašias pareigas Pietų karinėje apygardoje.

2022 m. tapo 144-osios gvardijos motorizuotosios šaulių brigados, dislokuotos Smolenske ir dalyvaujančios Rusijos ir Ukrainos kare, vadu.

Pažymėtina, kad 2014 m. rugpjūtį J. Tsokovas tapo Juodosios jūros laivyno 810-osios atskirosios jūrų pėstininkų brigados, dislokuotos Sevastopolyje, kurį laikinai yra okupavusi Rusija, vadu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Edvardas Rimšelis
(114)
(10)
(104)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)