„Gresia tiesioginis pavojus“. Orbanas paragino nutraukti ginklų siuntimą Ukrainai ir pradėti derybas (Video)  (1)

Vengrijos premjeras savo poziciją pagrindė tuo, kad Užkarpatėje gyvena dešimtys tūkstančių etninių vengrų, kuriems tariamai „gresia tiesioginis pavojus“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vengrijos premjeras Viktoras Orbánas Vilniuje sakė, kad svarbiausias dvi dienas truksiančio NATO viršūnių susitikimo klausimas – Rusijos ir Ukrainos karas. Šiuo klausimu jis paragino liautis tiekti Ukrainai ginklus, o vietoj to kuo greičiau pradėti taikos derybas. Vengrijos lyderio kalbos vaizdo įrašas liepos 11 dieną buvo paskelbtas feisbuke.

Orbanas savo poziciją pagrindė tuo, kad karas vyksta Vengrijos kaimynystėje, kur gyvena dešimtys tūkstančių etninių vengrų, ypač Užkarpatėje.

„Suprantamas Vengrijos požiūris, nes mūsų kaimynystėje vyksta karas, o dešimtims tūkstančių Užkarpatėje gyvenančių vengrų gresia tiesioginis pavojus“, – sakė premjeras.

 

Jis pridūrė, kad Vengrija pasisako už tai, kad NATO nekeistų savo ankstesnės pozicijos, nes Aljansas yra karinis-gynybinis ir buvo sukurtas siekiant apsaugoti savo valstybes nares, o ne vykdyti karines operacijas kitų šalių teritorijoje.

 

„Užuot siuntę ginklus į Ukrainą, turėtume atnešti taiką. Būtina nutraukti ugnį, o vietoj karo pradėti taikos derybas kuo greičiau“, - sakė Vengrijos ministras pirmininkas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(1)
(51)
(-50)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)