Z-kanaluose visiška sumaištis. Skelbiamas galingas Ukrainos proveržis  ()

Rusijos Federacijoje visiškas sąmyšis dėl Ukrainos ginkluotųjų pajėgų proveržio.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-07-17 Z-kanaluose visiška sumaištis. Skelbiamas galingas Ukrainos proveržis  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos „Telegram“ kanaluose kilo visiška sumaištis dėl padėties Staromajorske, kur, anot Rusijos karo korespondentų, įvyko Ukrainos ginkluotųjų pajėgų proveržis. Pirmasis informaciją apie Rusijos kariuomenės atsitraukimą paskelbė karo korespondentas Vladimiras Romanovas, po jo sekė buvusio DLR lauko vado I. Strelkovo pareiškimas ir dar kelių Rusijos prokarinių kanalų pranešimas, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos perėmė Staromajorsko kaimo Donecko srities pietryčiuose kontrolę.

Kovos netoli Staromajorsko vyksta jau mėnesį. Gyvenvietė yra Mokri Jalo upės slėnyje. Be to, kaimyninį Rivnopilį Ukrainos ginkluotosios pajėgos išvadavo birželio 26 d., Makarivką – birželio viduryje. Palikę Staromajorską, rusai negalės išlaikyti kitoje upės pusėje esančios kaimyninės Urožainės.

Strelkovo informaciją patvirtino ir stambus kanalas „Voenkory Russkoj Vesny“ (rus. „Военкоры Русской Весны“). „Voenkory“ patikslina, kad Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms po masinių artilerijos smūgių iš pradžių pavyko prasiveržti miško juostomis iki kaimo, o paskui įžengti į šiaurinę kaimo dalį, kur tebesitęsia smarkūs mūšiai.

Kai kurie tinklaraštininkai pranešė, kad Ukrainos ginkluotųjų pajėgų puolimas buvo atremtas. Dauguma jų yra susiję su Rusijos gynybos ministerija, kuri stengiasi nutylėti nemalonią informaciją savo pareiškimuose ir per kontroliuojamą „Telegram“ kanalų tinklą.

 

Rusijos „Telegram“ kanalas „Rybar“ (rus. „Рыбарь“), taip pat glaudžiai susijęs su Rusijos gynybos ministerija, pranešė apie sėkmingą Ukrainos ginkluotųjų pajėgų prasiveržimą į šiaurę nuo Staromajorsko kaimo ir vėlesnį Rusijos karių išstūmimą iš ten. Pasak „Rybar“, kaimas yra žemumoje, todėl sunku vykdyti puolimą nekontroliuojant gretimų aukštumų – Ukrainos ginkluotosios pajėgos dabar bando jas užimti.

 

Kyjivas situacijos Staromajorske nekomentavo.

V. Romanovas pažymi, kad užėmus kaimą ukrainiečiams atsivers kelias į Urožainės ir Staromlynivkos kaimus.

Staromajorskas ir kaimyninė Urožainė yra „vartai“ Staromlynivkos kryptimi, kuri veikia kaip pagrindinė Rusijos ginkluotųjų pajėgų atrama Ukrainos ginkluotųjų pajėgų smūgio kryptimi, rašo „Vojenyj osvedomitel“ (rus. „Военный осведомитель“).

Jei ši informacija pasitvirtins, Ukrainos kariuomenė atsidurs priešais kelią į Staromlinovką - pagrindinę Rusijos kariuomenės gyvenvietę šiame rajone.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(97)
(2)
(95)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: