[ŽT] Bus įdomu. „Tai dar nieko nereiškia.“ Erdoganas pakomentavo grūdų sandorio nutraukimą  ()

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoğanas teigia, kad susitarimą bandė išsaugoti iki paskutinės akimirkos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoğanas pakomentavo situaciją dėl grūdų koridoriaus ir Rusijos pasitraukimo iš susitarimo. Jis pažymėjo, kad per sutarties laikotarpį buvo išsiųsta daugiau nei 33 mln. tonų grūdų.

Anot Erdoğano, Stambule yra komitetas, kuris tiria grūdų koridorių ir jo galimybes. Turkijos prezidentas teigia, kad procesas vis dar vyksta ir bus bandoma išsaugoti grūdų koridorių.

„Sustiprinome savo diplomatines pastangas. Manau, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas nori, kad šis humanitarinis tiltas tęstų savo darbą. Mano užsienio reikalų ministras kalbėsis su kolega, o kai tik grįšiu iš kelionės [Persijos įlankos šalyse], kai rugpjūtį mes susitiksime [su Putinu], turėsime galimybę aptarti šiuos klausimus“, – sakė Turkijos  prezidentas.

Jis atkreipė dėmesį, kad Turkija iki paskutinės akimirkos stengėsi išsaugoti grūdų sandorį.

 

„Juodosios jūros iniciatyva, kurioje dalyvavome pirmus metus, įėjo į istoriją kaip svarbi diplomatinė pergalė. Eksportuota daugiau nei 33 mln. tonų grūdų produktų. Daugybei šalių pavyko išvengti maisto krizės. Ačiū visoms dalyvaujančioms šalims. Manau, kad Putinas nori, kad šis humanitarinis tiltas liktų“, – apibendrino Recepas Tayyipas Erdoğanas.

(17)
(6)
(11)

Komentarai ()

Susijusios žymos: