Tai rimta. Rusija siekia gauti monstrišką ginklą iš Indijos. Numušti neįmanoma  (4)

Maskva domisi „BrahMos“, nes penkių ar šešių raketų salvės beveik neįmanoma perimti. Tačiau ekspertai pažymėjo, kad „BrahMos“ greičio charakteristikos ir mažas skrydžio aukštis vis dar negarantuoja jų 100 % efektyvumo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Indijos ginklų kompanija „BrahMos Aerospace“ paskelbė norinti parduoti savo sparnuotąsias raketas „BrahMos“ Rusijai. Tačiau Maskvai būtų keista juos pirkti, nes pati Rusijos Federacija dalyvauja jų gamyboje, be to, jie kainuoja daug daugiau nei vietiniai „Kalibr“. Lenkijos „Defence 24“ ekspertai paaiškino, kodėl Rusijos Federacijos ginkluotosioms pajėgoms gali prireikti Indijos „BrahMos“ raketų.

Publikacijos autoriai pažymėjo, kad rusams būtų keista įsigyti „BrahMos“, atsižvelgiant į šios rūšies ginklų panaudojimo specifiką. Pavyzdžiui, jei kalbame apie „BrahMos“ PJ-10 modelį, tai viršgarsinė priešlaivinė raketa, todėl jos panaudojimas Ukrainos karo kontekste lieka abejonių. Be to, Rusijos ginkluotosios pajėgos disponuoja raketomis „Kalibr“, kurios naudojamos atakoms prieš Ukrainą.

„BrahMos“ įsigijimo esmė gali būti ta, kad, pasak kūrėjų, šių raketų beveik neįmanoma perimti.

Šios raketos veikia mažame aukštyje ir labai dideliu greičiu. Sunku bus nuo jų apsiginti. Viršgarsinės sparnuotosios raketos tiesiogine prasme neįmanoma perimti. Bet net jei pavyks perimti vieną, dvi ar tris raketas, nesulaikyti keturių, penkių, šešių raketų salvės“, – rašo Lenkijos ekspertai.

 

Tuo tarpu indiška raketa yra daug brangesnė už „Kalibr“ dėl nukreiptos radaro galvutės, kuri taip pat užima daug vietos ir sveria tiek, kad kovinė galvutė neviršija 200 kg. Dėl to „BrahMos“ kaina gali tris kartus viršyti Rusijos raketos kainą, teigia ekspertai.

Ar tikrai Rusijos Federacijai reikia „BrahMos“?

Tačiau, matyt, Rusijos pusei raketų „BrahMos“ gali prireikti dėl „Kalibr“ ir „Iskander“ trūkumo. Tai liudija faktas, kad rusai nedvejodami smogia į antžeminius taikinius priešlaivinėmis P-800 „Onyx“ ir oro gynybos raketomis S-300, skirtomis oro taikiniams naikinti.

 

Kartu ekspertai pabrėžė, kad „BrahMos“ greičio charakteristikos ir mažas skrydžio aukštis negarantuoja šimtaprocentinio tokio tipo ginklo efektyvumo. To priežastis – šiuolaikinės oro gynybos sistemos Ukrainos ginkluotosiose pajėgose.

„Iš tiesų Vakarų priešlėktuvinės sistemos įrodė savo efektyvumą ne tik prieš „Onyx“, bet ir prieš hipergarsines raketas „Kinžal“, kurios yra mažiausiai tris kartus greitesnės“, – teigia ekspertai.

Tačiau rusams tai nesvarbu, – apibendrino straipsnio autoriai, nes jie tikisi, kad pro Ukrainos oro gynybą pavyks pralaužti daugybe raketų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(28)
(-25)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (4)