„Gina Belgorodo sritį nuo priešo agresijos.“ Prancūzijos televizija šokiravo savo reportažu (Video)  ()

Televizijos kanalas TF1 paskelbė reportažą apie čečėnų kovotojus, kurie „prižiūri“ Rusijos Federacijos pasienio zoną. Bet žurnalistai neužsiminė, kas yra agresorius Rusijos Federacijos kare prieš Ukrainą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prancūzų televizijos kanalas TF1 paskelbė reportažą apie čečėnų kovotojus, kurie esą saugo Rusijos Federacijos Belgorodo sritį nuo „Ukrainos remiamų Rusijos kovotojų priešiškų įsiveržimų“. Siužetą, kuriame žurnalistai pataikauja Rusijos Federacijai, pastebėjo „Detector Media“.

Pranešimas kanalo svetainėje pasirodė birželio 13 d. Jis taip pat paskelbė sutrumpintą teksto versiją.

Medžiagoje televizijos kanalo TF1 Rusijos korespondentas Jerome'as Garraudas kalba apie „kovotojus iš Kaukazo gilumos“, kurie „prižiūri“ Rusijos sieną Belgorodo srityje, prie kurios nuolat vyksta „priešo įsiveržimai“. Kaip rašo „Detector Media“, kalbama apie „Rusijos savanorių korpuso“ reidus, kurių dalyvius prancūzų žurnalistas vadina „Ukrainos remiamais Rusijos kovotojais prieš V. Putiną“.

Kadro centre yra čečėnų kovotojas, bataliono „Achmat Zapad“ vadas Rustamas Aguevas. Jis lydi prancūzų grupę, perspėdamas, kad mažiau nei už kilometro nuo filmavimo aikštelės yra „pilkoji zona“, turėdamas omenyje Ukrainos teritoriją, ir rekomenduoja ilgai neužsibūti, nes neva galite patekti į artilerijos apšaudymą.

 

Straipsnyje taip pat pažymima, kad „kadyrovcai“ Belgorodo srityje pakeitė „Wagner“ samdinius, kurie „saugojo“ Rusijos Federacijos pasienio teritoriją, kol „vagneriečių“ vadovas Jevgenijus Prigožinas surengė nesėkmingą maištą.

Pranešime nutylima apie nuolatinį Ukrainos teritorijos apšaudymą iš Belgorodo srities, kurią „saugo“ čečėnų kovotojai. Be to, prancūzų žurnalistai kažkaip pamiršo paminėti, kad Belgorodo sritis buvo Rusijos įsibrovėlių invazijos į Charkivo sritį bazė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(23)
(-19)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: