[ŽT] Kritinis ginklas. Skelbiama, kas iš tikrųjų „perlaužtų reikalus“ fronte  ()

JAV perdavė Ukrainai kasetinės amunicijos. Tačiau norint nugalėti priešą, Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms reikia daug skirtingų tipų technikos ir ginklų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karo ekspertas, pilotas-instruktorius ir Ukrainos ginkluotųjų pajėgų rezervo pulkininkas Romanas Svitanas, mano, kad kasetinė amunicija fronte neatneš tokių pokyčių, kuriuos suteikė HIMARS pasirodymas.

Svitanas teigia, kad dėl kasetinių sviedinių tiekimo Ukraina sumažins 155 mm kalibro amunicijos naudojimą. Jais galima iš dalies išvalyti minų laukus, stabdyti pėstininkus ir šarvuočius, naikinti priešo pajėgų ir technikos koncentraciją 20-30 kilometrų atstumu.

Kasetinė amunicija nėra lemiamas veiksnys. Kardinalūs pokyčiai mūšio lauke įvyks, kai Ukraina gaus daugiau M31 raketų HIMARS ir M270 sistemoms. Jos gali sunaikinti visas rusų tiekimo grandines, nes jų veikimo nuotolis - 90 km. Aišku, Ukraina labai laukia ir ATACMS raketų, kurios lekia 300 km.

 

„Dažniausiai kariai turi atsargų dviem trims savaitėms. ATACMS tiekimas pakeis situaciją fronte, kaip ir savo laiku raketos M31“, – sakė karo ekspertas.

Kalbos apie naikintuvų F-16 ir raketų ATACMS tiekimą vyksta jau dvejus metus. Sunku nuspėti, kada Ukraina gaus ilgai lauktą ginkluotę. Tai - labiau politinis momentas. Svitanas teigia, kad vakarietiški koviniai orlaiviai pagreitintų puolimą 10 kartų.

(33)
(2)
(31)

Komentarai ()

Susijusios žymos: