„Tai ypač sunku aptikti.“ Kuo smogs Ukraina (Video)  ()

Europos palydovas likus kelioms valandoms iki smūgio į Krymo tiltą užfiksavo keleto jūrinių dronų judėjimą. Tačiau, norint neutralizuoti, juos labai sunku aptikti. Tam reikia įdėti daug pastangų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai „24 kanalui“ pranešė karo ekspertas, instruktorius lakūnas ir Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsargos pulkininkas Romanas Svitanas. 

Jei rusai naudoja oro gynybą numušti oro taikinius, tai su paviršiniais taikiniais jiems bus vis sunkiau. Labai sunku iš tikrųjų atpažinti antvandeninius dronus bet kokiomis sąlygomis. Tam reikia daug priemonių.

„Pats toks įrenginys yra sunkiai pastebimas. Turi efektyvią radijo bangų sklaidos zoną. Todėl vandens paviršiuje jo nustatyti beveik neįmanoma. Oro gynybos lokatoriai jo tikrai nepamatys,“ - paaiškino Romanas Svitanas.

Nustatyti tokio drono judėjimą galima laivuose esančiais aptikimo įrankiais. Tačiau čia taip pat yra niuansas. Šiuos laivus teks nuolat palaikyti kovinėje parengtyje. Be to, jūs galite apiplaukti laivą, jei turite informacijos apie jo vietą.

„Apskritai, teisingai apskaičiuojate maršrutą – ir niekas jų nepastebės. Tik vizualiai ant paties tilto. Bet ant kiekvieno atraminio bokšto būtinai reikia pastatyti ką nors su kulkosvaidžiu ir laikyti sargybinius stebėti aplinką,“ – sakė kariškis.

 

Neatmetama galimybė, kad dėl šių priežasčių tokių operacijų gali padaugėti. Tokie antvandeniniai dronai gali įveikti 500 - 800 kilometrų atstumą, atsižvelgiant į svorį ir variklius.

„Jei jis ten pateko, naudotasi tam tikru palydoviniu ryšiu, kuriuo vadovavosi šis dronas. Manau, kad tai buvo tiesioginis ryšys. Greičiausiai naudojant vaizdo stebėjimą,“ – pažymėjo R. Svitanas.

Atsargos pulkininkas pasiūlė, kad netrukus bus paviešinti kai kurie smūgio į Krymo tiltą kadrai. Tada bus galima detaliau išanalizuoti pačius smūgius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(52)
(0)
(52)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: