Tikra sensacija. Skelbiama apie pirmąjį „Armata“ panaudojimą mūšio lauke  ()

Tai ne pirmas kartas, kai propagandistai tvirtina, kad mūšio lauke tariamai naudojami naujausi tankai, tačiau įrodymų iki šiol nebuvo.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-07-19 Tikra sensacija. Skelbiama apie pirmąjį „Armata“ panaudojimą mūšio lauke  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacijos ginkluotosios pajėgos mūšio lauke pirmą kartą panaudojo tankus T-14 „Armata“. Tai pranešė TASS propagandos šaltinis, remdamasis šaltiniais.

Šaltiniai gynybos-pramoniniame komplekse leidiniui teigė, kad „Armata“ tariamai buvo panaudoti mūšyje pirmą kartą. Pažymima, kad T-14 naudojo Rusijos ginkluotųjų pajėgų „Pietų“ karių grupė. Propagandistai taip pat teigia, kad tai pirmas kartas, kai „Armata“ dalyvauja kautynėse. Tačiau įrodymų ir detalių nepateikta. Taip pat nebuvo nei nuotraukų, nei vaizdo įrašų.

Kas žinoma apie „Armatos“ panaudojimą kare prieš Ukrainą

Apie T-14 „Armata“ naudojimą Rusijos Federacijoje nuolat kalbama nuo praėjusių metų, buvo publikuojami vaizdo įrašai su pranešimais, pareiškimais ir žinutėmis, kad mašinos netrukus atsidurs mūšio lauke. Visų pirma, balandžio 25 d., „RIA Novosti“ propagandistai jau teigė, kad „Armata“ buvo pradėta naudoti kare.

 

Taip pat žinoma, kad naujausias Rusijos tankas dar nepraėjo valstybinių bandymų. Paskutinė užbaigimo data – 2023 m.

Ypatinga „Armata“ savybė – tanko ekipažas yra šarvuotoje kapsulėje transporto priemonės priekyje. Bokštelyje žmonių nėra. Tankas debiutavo dar 2015 m., nuo tada buvo pagaminta 20 T-14.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(48)
(-43)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()