[ŽT] „Tai bus karo paskelbimas Rusijai.“ PAR ištiko panika  ()

Pietų Afrikos prezidentas Cyrilas Ramaphosa mano, kad V. Putino areštas BRICS viršūnių susitikime sukels karą su Rusija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai praneša vietos žiniasklaida „News24“.

„Tai būtų neapgalvotas, antikonstitucinis ir neteisėtas vyriausybei suteiktų įgaliojimų naudojimas paskelbti karą Rusijai suimant prezidentą Putiną“, – teigia Pietų Afrikos prezidentas Cyrilas Ramaphosa Aukštajame teisme Gautenge.

Teigiama, kad Ramaphosa nenorėjo, kad visuomenė sužinotų apie šį pareiškimą, siekdama išlaikyti konfidencialumą bendraujant su Tarptautiniu baudžiamuoju teismu. Aukštesnysis teismas su tuo nesutiko.

Jis pareiškė, kad rizikuoti įsitraukti į karą su Rusijos Federacija būtų „nesuderinama su konstitucija“.

 

Pietų Afrikos prezidentas teigė, kad pagal konstituciją turi būti saugomas nacionalinis suverenitetas, valstybės taika ir saugumas, taip pat turi būti saugomos ir įgyvendinamos jos piliečių teisės.

PAPILDYMAS: žiniasklaida praneša, kad V. Putinas nevyks į Afriką. Šiuo metu tvirtinama, kad Rusijos prezidentas BRICS viršūnių susitikime dalyvaus nuotoliniu būdu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(25)
(-23)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()