[ŽT] Rusija pateikė ultimatumą. Įsigalioja 00:00  ()

RF gynybos ministerija padarė atitinkamą pareiškimą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-07-20 [ŽT] Rusija pateikė ultimatumą. Įsigalioja 00:00  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos valdžia paskelbė ultimatumą, grasindama nuo vidurnakčio pulti visus Juodąja jūra į Ukrainos uostus plaukiančius laivus. Atitinkamą pareiškimą paskelbė RF gynybos ministerija. Rusai teigia, kad laivai bus atakuojami pretekstu, kad jie gali gabenti karinius reikmenis.

Taigi pati Maskva, pasitraukusi iš grūdų sandorio, davė sau leidimą pulti civilinius krovininius laivus kaip „teisėtus taikinius“. Dabar, anot stebėtojų, keli rajonai tarptautiniuose Juodosios jūros vandenyse tampa pavojingi laivybai.

Naujienų agentūros pažymi, kad susitarime dėl žemės ūkio produktų eksporto iš Ukrainos dalyvavo ne tik Ukraina ir Rusija, bet ir Turkija bei JT. Sandoris galiojo iki liepos 17 d. Rusija iš jos vienašališkai pasitraukė, nepaisydama JT pasiūlymo problemą išspręsti vėl prijungiant „Rosselkhozbank“ „dukterį“ prie SWIFT sistemos (Putino režimas reikalavo, kad sankcijos būtų panaikintos pačiam bankui).

 

Anksčiau Ukrainos prezidentas Zelenskis siūlė žemės ūkio produktų eksportą iš Ukrainos vykdyti nedalyvaujant Rusijos Federacijai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(37)
(81)
(-44)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: