„Netrukus prasidės derybos.“ Skelbiama, kas nutiko fronte  ()

Prognozuojama, kad netrukus prasidės derybos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Analitikas ir politikos technologas Aleksandras Kočetkovas konstatuoja, kad nė vienai pusei nepavyko pralaužti priešo gynybos. Nuolatinis pozicijų keitimas vyksta daugiausia pilkojoje zonoje. Tęsiasi diversinių žvalgybinių grupių pažanga, artilerijos dvikovos, logistikos naikinimas (čia Ukraina pliuse), abipusiai dronų ir oro smūgiai.

Atskiri spalvingi veiksmai, tokie kaip smūgis Krymo tiltui, yra triuškinantis smūgis Rusijos ambicijoms ir menamai didybei, tačiau jie turi mažai įtakos fronto įvykių eigai. Bent jau todėl, kad geležinkelio dalis Krymo tilto išliko, o kelio dalį rusai suremontuos po mėnesio ar dviejų.

Kartu dar yra laiko pakeisti padėtį – maždaug iki rugpjūčio pabaigos. Po to abiejose fronto pusėse pajėgos bus labai išsekusios. Labiausiai tikėtinas variantas išliks akla gynyba.

Tai ir yra tas „vidutinis variantas“, tarpinis tarp labai teigiamo ir labai neigiamo.

A. Kočetkovo ankstesnė prognozė, dar prieš puolimą, buvo tokia, kad „vidutinysis variantas“ beveik garantuotai nuves į dar vieną derybų raundą.

Reikšminga, kad didelė dalis Ukrainos sąjungininkų ir partnerių pritaria deryboms.

Aukščiausi pareigūnai tokiose derybose nedalyvaus. Tačiau yra pakankamai žemesnio rango derybininkų. Greičiausiai tokios derybos vyks dalyvaujant tarpininkams. Be to, pirmasis derybų raundas apskritai neturi jokių šansų pasiekti rezultatų, nes šalys paskelbs savo maksimalius, neįmanomus reikalavimus.

 

Tačiau po pirmojo raundo paprastai seka kitas raundas.

Vykstant neišprovokuotai agresijai, kurią prieš Ukrainą pradėjo Rusija, gali įvykti pauzė. Ir tolesnę karo eigą lems tik tai, kas – Ukraina ar Rusija – geriau išnaudos tokią pauzę kariuomenės perginklavimui ir apmokymui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(25)
(57)
(-32)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: