Netikėta pauzė. Rusija neatakuoja. Skelbiama, kas vyksta  ()

Po kelias dienas trukusių raketų atakų prieš grūdų infrastruktūrą buvo palyginti ramu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Priešas nutraukė raketų atakas prieš Ukrainą ir sutelkė dėmesį į žvalgybą. Tai pareiškė pietų gynybos pajėgų pranešėja Natalija Humeniuk.

„Priešas padarė tam tikrą pauzę informacijai rinkti. Tačiau net ir ši pauzė buvo užpildyta „Šached“ garsais mūsų zonoje“, - pranešė ji.

N. Humeniuk pažymėjo, kad okupantai bando rinkti informaciją apie priešlėktuvinės gynybos sistemų dislokavimą, taip pat apie uosto infrastruktūrą. Naktį Ukrainos priešlėktuvinė gynyba numušė penkis priešo dronus kamikadzes virš pietinių Ukrainos regionų.

Liepos 17 d. Rusija pasitraukė iš „grūdų sandorio“, pagal kurį Maskva buvo įsipareigojusi netrukdyti jūriniam grūdų eksportui iš Ukrainos. Jau kitą naktį po to agresoriaus kariuomenė pradėjo vykdyti tikslinius raketų ir dronų smūgius būtent į Ukrainos uostų infrastruktūrą.

Paskutinė tokia ataka buvo surengta liepos 21 d. naktį. Rusai panaudojo kelias raketas grūdų angarams Odesos srityje sunaikinti. Rusijos gynybos ministerija pareiškė, kad šiuose angaruose buvo rengiami „teroristiniai aktai“ prieš Rusiją.

 

Iš viso per pastarąją savaitę agresorius sunaikino kelias dešimtis tūkstančių tonų Ukrainos grūdų. JT apskaičiavo, kad sunaikintų maisto produktų užtektų išmaitinti 270 000 žmonių vienerius metus.

Laikraštis „Financial Times“ mano, kad Rusijos raketų smūgių grūdų infrastruktūrai tikslas - bandymas išstumti Ukrainą iš pasaulinės grūdų rinkos, kurioje Rusija taip pat yra viena pagrindinių eksportuotojų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Edvardas Rimšelis
(8)
(12)
(-4)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()