Ukrainos pietuose pasirodė ypatingi ginklai. JK žvalgyba skelbia pavojų  ()

JK gynybos ministerija pažymi, kad patobulinti sraigtasparniai tampa pavojingiausiu ginklu Zaporižios srityje, kur Ukrainos pajėgos vykdo puolimo operacijas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-07-27 Ukrainos pietuose pasirodė ypatingi ginklai. JK žvalgyba skelbia pavojų  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nuo plataus masto invazijos į Ukrainą Rusijos oro pajėgos prarado daugiau nei 40 atakos sraigtasparnių Ka-52 „Alligator“. Šios mašinos yra svarbiausias Rusijos ginkluotųjų pajėgų gynybos komponentas Zaporižios srityje, o dabar ten buvo pastebėti modernizuoti Ka-52M. Tai pranešė JK gynybos ministerijos spaudos tarnyba.

„Sąlygomis, kai Ukrainos kariai tęsia didelio masto puolimo operacijas Zaporižios regione, viena įtakingiausių Rusijos ginklų sistemų šiame sektoriuje yra atakos sraigtasparnis Ka-52“, – sakoma kitame pranešime.

Žvalgyba pažymi, kad pastaraisiais mėnesiais Rusija sustiprino savo oro pajėgas pietiniame fronte nedideliu skaičiumi modernizuotų sraigtasparnių Ka-52M, kurie buvo patobulinti atsižvelgiant į kovų Sirijoje patirtį.

 

Patobulintos versijos sraigtasparnių naudojimą Ukrainoje patvirtina socialiniuose tinkluose paskelbtos nuotraukos, kuriose prie naujųjų mašinų pozuoja pilotai.

LMUR raketos, kurių nuotolis yra iki 15 km, tapo svarbiausia naujų atakos sraigtasparnių sudedamąja dalimi.

„Ka-52M įgulos greitai pasinaudoja galimybėmis paleisti šiuos ginklus už Ukrainos oro gynybos sistemų nepasiekiamų ribų“, – pabrėžė JK gynybos ministerija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(17)
(-8)

Komentarai ()