[ŽT] „Wagner“ sutryps Vilnių ar Daugpilį Latvijoje.“ Arestovyčius svarsto, ką sumanė Putinas  ()

Faktinis Baltarusijos vadovas Aleksandras Lukašenka, priglaudęs dalį „Wagner“ smogikų, sakė, kad Rusijos samdiniai prašo „ekskursijos“ į Lenkiją.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-07-27 [ŽT] „Wagner“ sutryps Vilnių ar Daugpilį Latvijoje.“ Arestovyčius svarsto, ką sumanė Putinas  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvęs Ukrainos prezidentūros kanceliarijos vadovo patarėjas Oleksijus Arestovyčius įvertino grėsmę, kad „Wagner“ samdiniai atakuos Lenkiją, kaip sakė Lukašenka. Kalbėdamas su rusų tinklaraštininku Marku Feiginu, Arestovyčius pažymėjo, kad Lenkija į Lukašenkos grasinimus pažiūrėjo rimtai.

Lenkija ėmėsi veiksmų ir perdislokavo dalį savo pajėgų arčiau Baltarusijos sienų. „Dar kartą primenu, kad „Wagner“ Baltarusijoje atsirado neatsitiktinai. Kyla hipotezė, kad Kremlius eskaluoja situaciją, kelia statymus, sukurdamas keletą grėsmių ir kelias platformas derėtis. Tai yra išėjimas iš grūdų susitarimo ir smūgiai Ukrainos grūdų infrastruktūrai, bado grėsmė kai kuriose Artimųjų Rytų ir Šiaurės Afrikos šalyse ir pabėgėlių į Europą bangos perspektyva“, – sakė Arestovyčius.

Anot jo, grėsmės iš Baltarusijos kūrimas dislokuojant „Wagner“ harmoningai įsilieja į Kremliaus šantažo ir informacinio spaudimo grandinę. Jis mano, kad į Lenkiją „Wagner“ nesiruošia.

Arestovyčius pažymėjo, kad logiška manyti, jog Baltarusija ir Rusija nedrįs pulti NATO. Tačiau ne viskas su šiomis šalimis būna taip racionalu ir logiška.

 

„Invazija yra ekstremalus scenarijus, kurio negalima atmesti… Blaiviai mąstant, prognozuoti, kad „Wagner“ sutryps Vilnių ar Daugpilį Latvijoje, kuris yra visai netoli sienos… Trūksta racionalių argumentų „už“, nes NATO greitai reaguos. Yra daug racionalių argumentų „prieš“. Bet, primenu, buvo ir dar daugiau racionalių argumentų už tai, kad karo Ukrainoje nebus“, – pabrėžė Arestovyčius.

(10)
(16)
(-6)

Komentarai ()

Susijusios žymos: