[ŽT] Ne vien branduolinė grėsmė. Putinas sugalvojo naują šantažo įrankį  ()

PMC „Wagner“ buvimo pasienyje su ES veiksnys yra tam tikra hibridinė psichologinio spaudimo priemonė. Baimindamiesi karo Europoje, jie nori priversti Vakarus derėtis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Situacijos aštrinimas aplink galimą PMC „Wagner“ samdinių įsiveržimą į Lenkiją primena galingą informacinę ir psichologinę specialiąją operaciją. Apie tai komentare papasakojo Taikomųjų politinių tyrimų centro „Penta“ valdybos pirmininkas Vladimiras Fesenka.

„Jie nori priversti Vakarus derėtis baiminantis karo Europoje. Kai kurie Vakarų politikai bijo tokio scenarijaus, ir būtent į juos yra nukreiptas šis psichologinis spaudimas - pajusti būseną, nuotaikas, mintis. Jei anksčiau Karaganovas gąsdino branduoliniu smūgiu, tai dabar šturmo būriai yra tikrai pasirengę“, - sakė jis.

Pasak Fesenkos, kai kurie Rusijos komentatoriai ir apžvalgininkai daro prielaidą, kad grasinimas užpulti Lenkiją yra savotiškas V. Putino rinkimų kampanijos prieš 2024 m. prezidento rinkimus lustas.

Eksperto teigimu, PMC „Wagner“ neturi jokio teisinio ryšio nei su Baltarusija, nei su Rusijos Federacija, faktiškai tai yra neteisėta nusikalstama grupuotė, galinti laisvai įsiveržti į NATO narių teritoriją. Tai reiškia, kad gerai žinomas penktasis Aljanso chartijos straipsnis čia negali būti taikomas. Visas šias problemas turėtų savarankiškai spręsti Lenkija ir Baltijos šalys, jei kalbame apie Suvalkų koridorių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Edvardas Rimšelis
(2)
(18)
(-16)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()