Pribloškianti žinia. „JAV siūlo Kremliui surengti naujus referendumus okupuotose teritorijose“  ()

Žurnalistai esą išsiaiškino, kad laikinai okupuotuose regionuose įkalbinėjama surengti balsavimą, tačiau Kremlius nesutinka. Remiantis žiniasklaidos pranešimais, Rusijos pusė dar neapsisprendė dėl savo norų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV esą veda slaptas derybas su Kremliumi ir siūlo surengti pakartotinius „referendumus“ laikinai okupuotose Ukrainos teritorijose. Apie tai liepos 27 d., cituojant neįvardytą buvusį amerikiečių pareigūną, pranešė „The Moscow Times“.

Šaltinio teigimu, šalių atstovų susitikimai vyksta bent du kartus per mėnesį ir diskusijos „peržengia“ oficialią Vakarų poziciją.

Visų pirma, JAV esą pasiūlė Rusijos Federacijai perbalsuoti laikinai okupuotuose Donecko, Luhansko, Zaporižios ir Chersono regionuose. Esą tai padės išsiaiškinti, ar vietiniai nori gyventi kaip šalies agresorės dalis.

Medžiagoje rašoma, kad rusų okupantų surengtus „referendumus“ amerikiečiai laiko fiktyviais, o Kremlius atsisako rengti naujus.

„Mes aiškiai pasakėme, kad Jungtinės Valstijos yra pasirengusios konstruktyviai spręsti Rusijos nacionalinio saugumo problemas“, – sakė šaltinis.

 

Pasak anoniminio buvusio JAV pareigūno, Rusijai buvo pasiūlyta atidaryti diplomatinius kanalus ir su Europos Sąjunga bei Ukraina. Esą per derybas paaiškėjo, kad galimybės išlaisvinti laikinai Rusijos ginkluotųjų pajėgų užgrobtas žemes „nedidelės“, o mėginant susigrąžinti Krymą gresia taktinių branduolinių ginklų panaudojimu.

Šaltinis teigė, kad derybos įstrigo dėl priešo pareigūnų nesugebėjimo paaiškinti, ko jie nori.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(24)
(-20)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()