[ŽT] „Ukraina pradeda!“ Pentagonas skelbia, kas nutiko  (1)

Ukraina pradėjo pagrindinį kontrpuolimo etapą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-07-28 [ŽT] „Ukraina pradeda!“ Pentagonas skelbia, kas nutiko  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žiniasklaida cituoja JAV gynybos ministerijos pranešimą, kad naujoji Ukrainos ginkluotųjų pajėgų operacija gali trukti nuo 1 iki 3 savaičių.

Ukrainos ginkluotosios pajėgos pradėjo pagrindinį savo kontrpuolimo (kitų šaltinių duomenimis, puolimo) etapą. Tuo pačiu Ukrainos kariuomenė suduoda pagrindinį smūgį šalies pietryčiuose, tuo pat metu kitos jų pajėgos ilgą laiką liko rezerve, teigia „New York Times“ žurnalistai, remdamiesi dviem neįvardytais Pentagono atstovais.

Be to, leidinio šaltiniai JAV gynybos departamento būstinėje teigia, kad Kyjivas, pradėjęs pagrindinį kontrpuolimo etapą, pasitelkė būtent tuos dalinius, kurie buvo apmokyti Vakaruose ir apginkluoti europietiška ir amerikietiška ginkluote. Šie daliniai esą iki paskutinės akimirkos buvo rezerve ir tik dabar įsitraukė į mūšį.

 

Beje, „New York Times“ autoriai nepateikia jokių kitų detalių, tačiau cituoja Rusijos atstovų pareiškimus, kad ukrainiečių puolimas fronte pastarosiomis dienomis gerokai suintensyvėjo.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(118)
(5)
(113)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)

Susijusios žymos: