[ŽT] Pas Putiną atvyko išskirtiniai žudikai (Foto)  ()

Kai kurie iš jų savo šalyse valdo daugiau nei 30 metų


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ginklų jėga valdžią užgrobę diktatoriai, kai kurie iš jų valdžią savo šalyse turi daugiau nei 30 metų, atvyko aplankyti Rusijos prezidento Vladimiro Putino į forumą „Rusija-Afrika“.

Zimbabvės prezidentas Emmersonas Mnangagwa 10 metų praleido kalėjime už traukinio susprogdinimą ir valdžią užgrobė karinio perversmo metu. Jis gavo slapyvardį „Krokodilas“ - už jo sabotažo grupės pavadinimą, taip pat už žiaurų elgesį su priešininkais. Apie tai rašo projektas „Možem objasnit“.

Ugandos prezidentas Yoweri Museveni užima prezidento pareigas jau 37 metus. Norėdamas tai padaryti, jis pakeitė šalies konstituciją. Vieno opozicionieriaus sukritikuotas jis pasakė: „Pagausime jį ir suvalgysime kaip pyragą“.

Malio prezidentas Assimi Goita valdžią įgijo karinio maišto metu, per trejus metus numalšino dar du karinius maištus.

 

Eritrėjos prezidentas Isaayas Afewerki valdo net 30 metų. 1997 metais jis atšaukė prezidento rinkimus. Šalyje yra daugiau nei 10 000 politinių kalinių, kurie yra kankinami.

Burkina Faso „laikinasis prezidentas“ Ibrahimas Traore'as į valdžią atėjo per karinį maištą 2022 m. rugsėjį. Tam jam padėjo „Wagner“ grupuotė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(16)
(-13)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: