Tokio ginklo Rusija dar neturėjo. Išbandė naujausią karo monstrą „Malva“. Kuo jis pavojingas Ukrainai  (1)

Kaip paaiškėjo, savaeigis pabūklas „Malva“ jokiu būdu nėra naujas, nes iš tikrųjų jame yra jau gerai žinoma 152 mm 2A64 haubica, kurios šaudymo nuotolis yra iki 24 km.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-07-28 Tokio ginklo Rusija dar neturėjo. Išbandė naujausią karo monstrą „Malva“. Kuo jis pavojingas Ukrainai  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos korporacija „Rostec“ baigė valstybinius pirmosios Rusijos armijai skirtos ratinės haubicos „Malva“ bandymus. Tai iš tikrųjų pirmoji rusų savaeigė haubica ant ratinės platformos, sukurta Rusijos gynybos pramonės. Bandymo detales pranešė „Rostec“ spaudos tarnyba liepos 27 d.

Bendrovė teigia, kad darbas su projektu prasidėjo 2019 m. Sprendimas sukurti ratinę haubicą pagrįstas siekiu padidinti savaeigių pabūklų mobilumą ir sumažinti eksploatavimo išlaidas. Be to, instaliacijos dislokavimas, taikymas į taikinį ir išėjimas iš pozicijos užima daug mažiau laiko.

„Malva“ charakteristikos

Pasak „Rostec“, savaeigis artilerijos pabūklas 2S43 „Malva“ turi standartinį Rusijos armijos 152 mm kalibrą. Be to, savaeigis ginklas aprūpintas jau gerai žinomu vikšrinių savaeigių haubicų „Msta-S“ ginklu – 2A64 haubica, kurios šaudymo nuotolis yra iki 24 km. Ji naudoja didelio sprogimo raketas, sviedinius, kasetinius šaudmenis, taip pat gali iššauti daugybę valdomų sviedinių.

„Rostec“ teigia, kad savaeigis ginklas turi „ugnies reido“ šaudymo režimą, kai taikinį vienu metu pasiekia keli iššauti šoviniai. Įprastu režimu ugnies greitis yra 7 šūviai per minutę. Amunicijos krovinį sudaro kelios dešimtys sviedinių (kai kurių šaltinių duomenimis, 30).

Apie ugnies valdymo sistemą kol kas informacijos nėra. Tik žinoma, kad savaeigių ginklų įgulą sudaro 5 kariai.

 

Agregatas buvo sukurtas pagal 8x8 ratų formulę BAZ-6610-027 „Vosčina“ važiuoklės pagrindu. Tai keturių ašių visais ratais varoma transporto priemonė, turinti didelę naudingąją apkrovą.

Savaeigė haubica aprūpinta YaMZ-8424.10 varikliu, kurio galia yra 350 kW. Turėdamas 32 tonų kovinį svorį, įrenginys greitkelyje gali išvystyti iki 80 km per valandą greitį ir įveikti 1000 km.

Kaip ir kitos panašios sistemos, „Malva“ skirta naikinti priešo įtvirtinimus, naikinti šarvuočių ir gyvosios jėgos kolonas, oro gynybos sistemas. Pranešama, kad netrukus naujasis įrenginys bus pradėtas naudoti RF ginkluotosiose pajėgose.

„Rostec“ specialistų sukurta „Malva“ sėkmingai išlaikė valstybinius bandymus ir jau ruošiasi pristatymui į kariuomenę“, – sakė „Rostec“ ginklų klasterio pramonės direktorius Bechanas Ozdojevas.

„Malva“ prieš CAESAR

 

Atkreipkite dėmesį, kad Rusijos ginkluotosios pajėgos tikriausiai nusprendė pradėti eksploatuoti prancūzų savaeigių ginklų CAESAR analogą, kuris taip pat yra sukurtas ant ratinės važiuoklės ir kurį jau sėkmingai naudoja Ukrainos artileristai fronto linijoje. Tačiau, jei palyginsime prancūzišką savaeigį pabūklą su „Malva“, tada rusiška haubica pirmiausia yra prastesnė nuotoliu, o tai svarbu vykdant priešpriešinę ugnį.

CAESAR su standartiniais sviediniais pasiekia iki 42 km, o su raketomis – iki 50.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(8)
(-3)

Komentarai (1)