„Tai V. Putino planas. Kai bus duotas įsakymas pulti Lenkiją, Prigožinas turės tik vieną pasirinkimą“  (3)

Rusija grasina su Baltarusija besiribojančioms NATO šalims.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-07-29 „Tai V. Putino planas. Kai bus duotas įsakymas pulti Lenkiją, Prigožinas turės tik vieną pasirinkimą“  (3)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija jau perkėlė 13-ąją „Wagner“ karių koloną į Baltarusiją ir grasina su ja besiribojančioms NATO šalims. Tokiais veiksmais Kremlius nori nukreipti Vakarų dėmesį nuo Ukrainos, „24 kanalui“ sakė labdaros fondo „Rus Sidiaščiaja“ („Русь сидящая“) vadovė Olga Romanova. Jos nuomone, aštrėjimas Baltarusijos ir Lenkijos pasienyje yra visiškai logiškas V. Putino ideologijos požiūriu.

Kol „Wagner“ neturėjo sunkiosios technikos, jos buvimo Baltarusijoje keliamos grėsmės buvo minimalios. Tačiau tada visas Kremlius pradėjo kalbėti apie Lenkiją. Ir šiame kontekste sunkiosios įrangos perdavimas Baltarusijai gali gerokai pakeisti situaciją.

Proputiniški ideologai, mėgstantys kalbėti apie branduolinius smūgius Vakarų šalims, mano, kad NATO chartijos 5 straipsnis neveikia. Putinas tikriausiai mąsto panašiai. Kad ir kokia juokinga būtų ši idėja, būtent ji leidžia Kremliui ruoštis puolimui prieš Lenkiją.

„Putinas nemano, kad tokiu būdu jis gali laimėti karą. Tačiau jis mato galimybę pulti Lenkiją kaip galimybę internacionalizuoti savo konfliktą su Vakarais“, - užsiminė O. Romanova.

 

Rusijos diktatorius daro prielaidą, kad tokiu atveju pasaulio bendruomenės dėmesys bus sutelktas į NATO valstybę narę, o parama Ukrainai Vakarams taps antraeiliu dalyku.

Kita vertus, Prigožinui nerūpi, kur kovoti. Jam svarbiau yra jo grupuotės finansavimas. „Wagner“ šešis mėnesius kovojo prie Bachmuto, o dabar šį tašką žemėlapyje net pamiršo.

Kai bus duotas įsakymas pulti Lenkiją, Prigožinas tai padarys, net jei šiai operacijai nėra jokių pasisekimo šansų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(33)
(-27)

Komentarai (3)