Arestovyčius: „lenkai į situaciją žiūri labai rimtai. Lietuva ruošiasi blogiausiam scenarijui“ (Video)  ()

Arestovyčius įvertino situaciją su „vagneriečiais“ Baltarusijoje.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-07-29 Arestovyčius: „lenkai į situaciją žiūri labai rimtai. Lietuva ruošiasi blogiausiam scenarijui“ (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kalbėdami apie „vagneriečių“ skaičių Baltarusijoje, ekspertai pateikia skirtingus skaičius: nuo 3000 iki 10 000. Bet kuriuo atveju visa tai kol kas turi hibridinės informacinės kampanijos pobūdį. Lenkijoje ir Lietuvoje jaučiamas stiprus spaudimas viešajai nuomonei. Tačiau tokios kampanijos, kurios vykdomos su treniruočių vietoje elementais, bet kuriuo metu gali išsivystyti į hibridines operacijas.

Tokią nuomonę išsakė Ukrainos politikas, tinklaraštininkas, aktorius, politikos ir karo apžvalgininkas, buvęs žvalgybos karininkas, Ukrainos prezidento kanceliarijos patarėjas Oleksijus Arestovyčius pokalbyje su Marku Feiginu, kurio įrašą galima peržiūrėti Oleksijaus Arestovyčiaus „YouTube“ kanale.

Pasak eksperto, lenkai į situaciją žiūri itin rimtai. Lietuva taip pat ruošiasi blogiausiam scenarijui. Konkrečiai šia tema kalbėjo Lietuvos krašto apsaugos ministras, sakydamas, kad yra dislokuotos atitinkamos pajėgos, kurios turėtų užkirsti kelią „Wagner“ invazijos scenarijui.

„Pažindamas jį asmeniškai ir Lietuvos karius, manau, kad jie žino, ką daro“, – sakė Arestovyčius.

 

Po to analitikas pabrėžė, kad situacija išties rimta, nes tokios informacinės kampanijos vykdomos ir tada, kai jos tik tokios, ir tada, kai ruošiami realūs planai įsiveržti į šalį. Taip pat gali būti keletas hibridinių variantų, atakos prieš civilius ir pan.

„Esu ne tik blaivių vertinimų analitikas, bet ir pasirengimo blogiausiems variantams šalininkas, – mano nuomone, tai puikiai supranta ir lenkai, ir lietuviai, ir latviai, ir tai yra gerai. Iš anksto įspėtas reiškia ginkluotas“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(103)
(7)
(96)

Komentarai ()