Neraminanti žinia iš Rusijos. Karo aviaciją netrukus papildys grėsmingų atakos lėktuvų armija  ()

Karo lėktuvų stygius verčia Rusiją imtis net ir tokių projektų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos kovinio mokymo lėktuvas Jak-130 Irkutsko aviacijos gamykloje bus atnaujintas į Jak-130M šturmo versiją, kad galėtų atlikti specialias užduotis. Apie tai liepos 27 dieną interviu RIA kalbėjo „Jakovlev“ generalinis direktorius Andrejus Boginskis.

„Šiame etape kuriame modernizuotą Jak-130M lėktuvo versiją, kuri bus skirta atlikti specialias užduotis ir užtikrinti kokybišką pilotų mokymą“, – sakė Boginskis.

Rusijos šaltiniai praneša, kad Jak-130 buvo sukurtas kaip pažangus lėktuvas, skirtas mokyti ir treniruoti karo pilotus. Ir šiuo metu yra eksportuojamas kaip lengvas atakos lėktuvas.

Komentuodami Boginskio pareiškimą, Vakarų stebėtojai pažymi, kad greičiausiai Jak-130 puolimo versija bus pritaikyta naujausių tipų valdomiesiems ginklams, bus sukurtas naujas radaras ir nauja stebėjimo sistema su bus įdiegta optoelektroninė sistema.

Tokios išvados buvo padarytos remiantis tuo, kad anksčiau „Rostec“ priklausantis koncernas „Radioelectronic Technologies“ (KRET) paskelbė apie naujo radaro ir naujos optoelektroninės stebėjimo ir navigacijos sistemos (OEPNK) sukūrimą lėktuvui Jak-130.

„Nepaisant mažo dydžio, Jak-130, jei jis bus atnaujintas, gali veiksmingai išspręsti problemas daugelyje kovinio naudojimo scenarijų, skirtų atakos orlaiviams ir ketvirtos kartos daugiafunkciams naikintuvams“, – sakė KRET direktoriaus pavaduotojas Vladimiras Michejevas.

 

Taip pat pranešta, kad modernizavimas palies ir variklį – vietoje AI-222-25 variklio orlaivyje bus sumontuotas SM-100, dėl kurio papildomo degiklio trauka turėtų padidėti nuo 2,5 iki 3 tonų, taip pat pagerinti aukščio ir greičio bei dinamines charakteristikas.

Kalbant apie ginklus, Rusijos šaltinių teigimu, Jak-130 gali gabenti nevaldomas orlaivių raketas S-8, sunkiąsias S-13 ir S-25OFM, taip pat R-73 raketas „oras-oras“ su infraraudonųjų spindulių sistema. Be to, orlaivis gali gabenti iki 500 kg sveriančias oro bombas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(18)
(-15)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()