„Mes karo nesukėlėme, tai padarė Vakarai“. Ką Putinas pasakė Rusijos ir Afrikos viršūnių susitikime (Video)  ()

Kremliaus vadovas pareiškė, kad neutralus Ukrainos statusas Rusijos Federacijai turi esminę reikšmę, nes jos įstojimas į NATO esą kelia grėsmę Rusijos sienų saugumui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos ir Afrikos viršūnių susitikimo metu Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pareiškė, kad Maskva, pradėdama karą prieš Ukrainą, esą nepažeidė JT chartijos. Tai rašoma Kremliaus svetainėje.

Putino teigimu, 2014 metais Ukrainoje tariamai įvyko antikonstitucinis valstybės perversmas, kuriam pritarė kolektyviniai Vakarai. Tada Kijevas „pradėjo karą“ prieš Donbasą, todėl karą Ukrainoje, anot Rusijos vadovo, pradėjo Vakarai.

Be to, šalies agresorės vadovas pažymėjo, kad Rusija, įvesdama karius į Ukrainos teritoriją, nepažeidė JT chartijos. Jo nuomone, Maskva kažkaip prisidėjo prie taikaus susitarimo 2014–2022 m.

Putinas taip pat pareiškė, kad Rusija buvo „priversta“ pripažinti vadinamųjų „DLR“ ir „LLR“ nepriklausomybę ir tada oficialiai siųsti ten karius.

Anot Kremliaus vadovo, Afrikos Sąjungos siūlymai nutraukti karą Ukrainoje atitinka Kinijos taikos planą.

„Mes savo ruožtu niekada neatsisakėme derybų, visada viešai sakėme, kad esame pasirengę tęsti dialogą“, – sakė V. Putinas.

 

Jis pažymėjo, kad Rusija tariamai savo noru išvedė savo karius iš Kijevo 2022 metais, nes tikėjosi pasirašyti taikos sutartį su Ukraina. Tačiau „Kijevo valdžia“ Maskvą dar kartą apgavo.

 

Be to, V. Putinas pareiškė, kad neutralus Ukrainos statusas Rusijai yra principo reikalas. Ukrainos įstojimas į NATO kažkodėl sukels grėsmę Rusijos Federacijos saugumui.

„Kijevas autonomiją ir nepriklausomybę įgijo žlugus Sovietų Sąjungai Nepriklausomybės deklaracijos pagrindu ir šioje deklaracijoje juodu ant balto buvo parašyta, kad Ukraina yra neutrali valstybė, o mums tai yra esminė svarba“, – sakė Kremliaus vadovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(1)
(20)
(-19)

Komentarai ()