[ŽT] TATENA užfiksavo sprogimus prie Zaporižios AE. Kas vyksta?  ()

Rusijos okupuotos Zaporižios atominės elektrinės teritorijoje pasigirdo sprogimai. Juos užfiksavo TATENA misijos stebėtojai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

TATENA užfiksavo sprogimus prie Zaporižios AE.

Tai pranešė Valstybinės branduolinės energetikos reguliavimo agentūros vadovas Olegas Korikovas, skelbia „24 kanalas“.

TATENA ekspertai užfiksavo sprogimus liepos 26 ir 27 dienomis. Stebėtojai elektrinės teritorijoje aptiko ir minų.

„Pastaruoju metu iš Zaporižios atominėje elektrinėje nuolat esančių TATENA atstovų gavome informaciją, kad aptiktos minos. Naujausiais duomenimis, jie girdėjo sprogimus liepos 26 ir 27 d.“, – sakė Korikovas.

Korikovas pridūrė, kad nepaprastosios padėties grėsmė Zaporižios AE ir toliau auga. Dabar nėra aišku, ar elektrinės apsaugos sistemos veikia. Dėl Rusijos okupacijos šios sistemos nėra tinkamai prižiūrimos.

Be to, elektrinėje dirba nenuspėjami ir nekvalifikuoti rusų darbuotojai. Pagal taisykles eksploatuojanti organizacija-operatorius turi užtikrinti, kad į atominę elektrinę patektų tik tie darbuotojai, kurie tiesiogiai dalyvauja saugioje elektrinės eksploatacijoje.

 

„Tuo tarpu prieigą kontroliuoja okupantai ir jie savo nuožiūra suteikia prieigą tiems, kam nori. Taip jie pavertė Zaporižios AE karine baze. Yra ginklų, sprogmenų, karinės technikos, karinio personalo. Visa tai neturi nieko bendra su tradicinio branduolinio saugumo užtikrinimu“, – pridūrė Korikovas.

Svarbu! Nuo liepos 24 dienos Zaporižios AE veikia „karšto išjungimo“ režimu, o tai padidina žmogaus sukeltos nelaimės riziką.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(11)
(-6)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: