[ŽT] Siekia laikyti Vakarus įtampoje. Kiek realios „Wagner“ provokacijos  ()

„Wagner“ samdinių skaičius Baltarusijos teritorijoje auga. Liepos 27 d. buvo pranešta, kad atvyko 12-as konvojus su mažiausiai 50 vienetų įrangos. Negalima atmesti provokacijų pasienyje galimybės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokią nuomonę pasiūlė amerikiečių politologas Ramis Junusas. Įtampa bus palaikoma visų šalių, su kuriomis ribojasi Baltarusija, pasienyje. Ypač iš NATO narių.

„Wagner“ gali atlikti tokį vaidmenį. Juk jiems nesvarbu, iš kur ir už ką gauti pinigų“, - pažymėjo R. Janusas.

Samdinių perdislokavimas Baltarusijoje nėra atsitiktinis, mano politologas. Be to, darbas bus suintensyvintas Afrikoje. Viskas tam, kad Vakarai ten ar čia būtų laikomi įtampoje. Ypač jei kai kurie galimi įvykiai klostysis Lenkijos pasienyje.

„Turėtume tikėtis tam tikrų provokacijų prieš Lenkiją. Viskas toli gražu nėra atsitiktinumas. Esu tikras, kad visi ten tai supranta ir gerai saugo dangų bei sienas“, - sakė jis.

Politologas pridūrė, kad Ukrainai taip pat kyla potenciali grėsmė. Ir ji turėtų pati pasirūpinti savo saugumu. Tuomet bet kokios provokacijos neturės jokių rezultatų.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Edvardas Rimšelis
(6)
(13)
(-7)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()