[ŽT] Taip dar reikia sugebėti. Putinas paaiškino, kodėl nevyks į BRICS viršūnių susitikimą (Video)  ()

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas paaiškino, kodėl nedalyvaus susitikime.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas atsisakymą vykti į BRICS šalių viršūnių susitikimą Pietų Afrikoje paaiškino tuo, kad dalyvavimas šiame renginyje nėra svarbesnis už buvimą Rusijoje. Apie tai praneša laikraštis „Kommersant“.

Nemanau, kad mano buvimas BRICS viršūnių susitikime yra svarbesnis už buvimą Rusijoje čia ir dabar“, – sakė Putinas, atsakydamas į žurnalisto klausimą spaudos konferencijoje po Rusijos ir Afrikos viršūnių susitikimo.

„Palaikau ryšį su visais savo kolegomis. Ir su Kinijos prezidentu [Xi Jinpingu], Indijos ministru pirmininku [Narendra Modi], ką tik du kartus susitikome su Pietų Afrikos prezidentu [Cyril Ramaphosa]. Žmonės neseniai lankėsi iš Brazilijos, todėl vienaip ar kitaip palaikome ryšį su Lula (Brazilijos prezidentas Luisas Lula da Silva), su juo labai geri santykiai“, – santykius su BRICS šalių lyderiais paaiškino Putinas.

BRICS viršūnių susitikimas vyks rugpjūčio 22–24 dienomis Johanesburge. Pietų Afrikos valdžia anksčiau teigė, kad „abipusiu susitarimu“ Vladimirą Putiną renginyje pakeis Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas. Rusijos vadovas viršūnių susitikime dalyvaus vaizdo konferencijos būdu.

 

Priminsime, kad teisiškai Pietų Afrika turi suimti Putiną pagal Hagos tribunolo išduotą orderį. Tai sukeltų sprogstamą efektą ir yra pagrindinė priežastis, kodėl Putinas bijo vykti į susitikimą. Bet oficialiai apie tai Kremlius niekada nepasakys. Štai taip oficialiai plaunamos rusų smegenys. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(21)
(-15)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: