[ŽT] Ukrainoje pastebėta naujutėlaitė iranietiška amunicija. Kaip ji čia atsirado?  ()

Dažnai skaitote apie iranietiškus dronus, kuriais Rusija atakuoja Ukrainą. Bet ar žinote, kad Ukrainos gynėjai atsišaudo iranietiškais sviediniais?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos artileristai naudoja iranietiškus 122 mm sviedinius, „Twitter“ rašo atvirųjų šaltinių žvalgybos analitikas „War Noir“.

Ukrainos kariai paskelbė nuotraukas su sviediniais, ant kurių užrašytos įvairios žinutės įsibrovėliams. Geriau įsižiūrėję žmonės pastebėjo, kad ukrainiečių artilerijos sviediniai buvo pagaminti Irane. Ir neseniai - vienas partijos numeris nurodo, kad sviedinys galėjo būti pagamintas šių metų kovą.

Kol kas nežinoma, kaip Ukrainos pajėgose atsirado Irano amunicija. Anksčiau kai kurie analitikai spėliojo, kad iranietišką amuniciją Ukrainai perdavė sąjungininkai. Galbūt sviediniai buvo kokiame nors perimtame laive - laivai su iranietiškais kroviniais tarptautiniuose vandenyse tikrinami dažnai. O galbūt Ukraina mūšio lauke tiesiog perėmė rusų atsargas.

Ukrainos gynėjai buvo pastebėti ir su daugiau iranietiškos amunicijos pavyzdžių. Pavyzdžiui, jie naudoja iranietiškas raketas „Grad“ sistemoms, iranietiškas minosvaidžių minas, raketas „Fadak 2“. Iranas yra palankus Rusijai, bet kas žino, kaip ši amunicija pasiekia Ukrainos gynėjus.

(17)
(0)
(17)

Komentarai ()