[ŽT] Prasidėjo katės ir pelės žaidimas. Ką daro „Lancet“ dronai  ()

Rusų okupantai masiškai naudoja smogiamuosius bepiločius dronus „Lancet“. Priešas pririša amuniciją prie žvalgybinio drono „Orlan“. Jei randamos Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pozicijos, įsibrovėliai ten siunčia „Lancet“, koreguojančius judėjimą iš drono.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai pranešė 92-osios motorizuotosios brigados kuopos vadas Jurijus Fedorenko. Anot jo, Ukrainos ginkluotosios pajėgos sumaniai kovoja su Rusijos dronais.

Fedorenko pažymėjo, kad gynybos pajėgos, pasitelkdamos elektroninę žvalgybą, iš anksto aptinka Rusijos žvalgybinius bepiločius orlaivius. Ukrainos oro gynybos ir elektroninio karo sistemos veikia gana veiksmingai.

„Gynybos pajėgos išmoko nutupdyti žvalgybinius dronus ir panaudoti juos prieš priešą. Taip pat maskuojamos pozicijos, tvarkoma taip, kad net jei rusai galėtų prasibrauti per oro erdvę ir paleisti smogiamojo tipo droną „Lancet“, tai jei į mūsų pozicijas būtų pataikytą, nuostoliai būtų minimalūs“, - aiškino jis.

 

Kariškiai sako, kad Donecko ir Luhansko kryptimis įsibrovėliai vadovaujasi bepiločių orlaivių skaičiumi, bet ne kokybe.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Edvardas Rimšelis
(19)
(1)
(18)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()