„Financial Times“ skelbia pavojų. Ką šį rudenį ruošiasi padaryti Putinas  ()

Putinas ruošiasi dar didesnėms kovoms.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Oficialusis Kremlius toli gražu neplanuoja greitai užbaigti karo Ukrainoje, tačiau ruošiasi dar didesniems mūšiams.

Rusijos Valstybės Dūma neseniai priėmė naujus įstatymus, kuriais sugriežtinamos mobilizacijos procedūros ir sudaromos sąlygos Rusijai siųsti į karą dar šimtus tūkstančių savo piliečių.Financial Times“ ekspertai mano, kad tokia politika liudija Vladimiro Putino norą didinti kovos veiksmų mastą.

„V. Putinas stato ant to, kad Rusijos žmogiškieji ištekliai, kuriuos potencialiai galima mobilizuoti, yra tris-keturis kartus didesni nei Ukrainos, vienintelis neatidėliotinas uždavinys – sugebėti panaudoti šiuos išteklius pagal savo valią: mobilizuoti daug daugiau žmonių, apginkluoti juos, apmokyti ir pasiųsti į mūšį“, - komentavo leidinio autoriai.

Rusijos Valstybės Dūmos gynybos komiteto vadovas Andrejus Kartapolovas peikė savo kolegas, kurie pasisakė gindami daugiavaikius tėvus ir vyrus, auginančius neįgalius vaikus, sakydamas, kad pataisos šaliai būtinos, nes gresia „didelis karas“.

 

„Financial Times“ pripažįsta, kad po pusantrų metų visapusiško karo Kremlius dar nėra finansiškai išsekęs: V. Putinas turi lėšų dėl nenumatyto pelno iš energetikos, o pačioje Rusijoje visą parą veikia karinės gamyklos. Vadinamieji Maskvos „draugai“ ir toliau tiekia Rusijos gamintojams mikroschemas, kurios padeda apeiti sankcijas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(29)
(-23)

Komentarai ()