[ŽT] Šokiruojanti tiesa. „Wagner“ smogikas atskleidė paslaptį, dėl ko jie kariauja  ()

„Wagner“ samdinys pasidalino savo planais ir gyrėsi gavęs „trofėjų“ – žuvusių ukrainiečių automobilių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vienas iš „Wagner“ samdinių, dalyvavusių kare prieš Ukrainą ir dabar esantis Baltarusijoje, žurnalistams papasakojo apie savo požiūrį į civilių žudymą ir karą Ukrainoje.

Anksčiau teistas kiek vyresnis nei 30 metų amžiaus vyras, 2014 metais prisijungęs prie „Wagner“, prisistato paprastai - „Taip, aš ne karys, o purvinas samdinys. Garbė, kraujas, drąsa".

Apmąstydamas savo motyvaciją dalyvauti kare, jis išvardija du esminius dalykus: jam patinka pavojaus jausmas ir pinigai.

„[Kovojam] dėl pinigų. Karas yra didelis verslas, apie kurį net nesvajojome. [Žmonės yra] suvartojami. Ir tai ne mums spręsti. Tai nuspręsta viršūnėse. Ir mes net nesame pėstininkai. Jei ne mes, tai jūsų vaikai, broliai. O mums po@#$i [nerūpi]. Atėjau čia dėl to, kad pavojus buvo arti. Tai sukelia didesnę priklausomybę nei galia. Aš tau nuo pat pradžių aiškinau, kad valstybė nesirūpina žmonėmis. Tai - verslas“, – sako jis.

Bet kokie žurnalistų bandymai paklausti, kaip jis jaučiasi dėl to, kad karas atneša kančių civiliams gyventojams, buvo nesėkmingi. Užtat samdinys aktyviai dalijosi savo planais ir gyrėsi savo atlyginimu bei grobiu.

 

„Tiesiog reikia pervežti mašinas. Trofėjinius automobilius registruoti. Patys paėmėme, trofėjai. Per karą atėmėme iš ukrainiečių. Jie jomis važinėjo, dabar jų nebėra, dabar jos mūsų. Štai taip“ – rašo vyras.

Į patikslinantį klausimą, ar automobilius surinko iš žuvusių civilių, pašnekovas atsakė trumpai: „Į tai nesigilinkite“.

(5)
(30)
(-25)

Komentarai ()

Susijusios žymos: