[ŽT] Baltarusijoje gali būti didelės permainos. Ką Lukašenka darys su „Wagner“  ()

Baltarusijos prezidentu save vadinantis Aleksandras Lukašenka iš visų jėgų stengiasi išlaikyti „Wagner“ Baltarusijoje. Pastarojo susitikimo su Putinu metu tai buvo svarbiausia tema.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV Karo studijų instituto (ISW) ataskaitoje teigiama, kad Putinas siekia panaudoti „Wagner“, kad sukurtų pagrindą Baltarusijos samdinių pajėgoms. ISW priminė, kad rugpjūčio 1 d. Lukašenka pareiškė, kad siekia, kad „Wagner“ liktų Baltarusijos ginkluotosiose pajėgose. Jo teigimu, Baltarusijai naudinga turėti patyrusius „Wagner“ kovotojus.

Lukašenka nedetalizavo kontraktinių samdinių armijos organizacinės struktūros, jos dydžio ir formavimo terminų, tačiau pažymėjo, kad „Wagner“ šiuo metu turi daugiau nei 30 tūkstančių kovotojų. ISW aiškina, kad Baltarusija kol kas tokių pajėgų neturi. Kariai su sutartimis yra Rusijos, o ne Baltarusijos pajėgų bruožas.

Baltarusijos kariuomenė neturi formacijų, viršijančių brigados lygį, o pagrindiniai Baltarusijos koviniai vienetai yra 6 atskiros brigados (trys mechanizuotos, dvi desanto ir viena specialiųjų pajėgų), kuriose daugiausia tarnauja 18 mėnesių tarnybos kariai ir dalis profesionalų.

 

Kuriant „kontraktinę armiją“, greičiausiai reikės sukurti naują formaciją arba iš esmės pertvarkyti esamas Baltarusijos brigadas ir Baltarusijos mokymus, kad būtų sukurtos profesionalių karių pajėgos, turinčios ilgą tarnavimo laiką“, – rašoma ataskaitoje.

(4)
(13)
(-9)

Komentarai ()