„Ranka nesudrebės.“ Lenkija imasi priemonių dėl Baltarusijos  ()

Lenkija paskelbė atsaką Baltarusijai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Po to, kai į Lenkiją įskrido du Baltarusijos sraigtasparniai, šalis paskelbė apie aviacijos perkėlimą prie sienos su Baltarusija. Varšuva patikino, kad sraigtasparniai bus visiškoje parengtyje.

Lenkijos generolas Marekas Sokolowskis tai pasakė per pasitarimą su gynybos ministru Mariuszu Blaszczaku. Rugpjūčio 1 d. Baltarusija pažeidė Lenkijos oro erdvę, leisdama savo sraigtasparniams įskristi į svetimos šalies teritoriją.

Marekas Sokolowskis sakė, kad Lenkija perkėlė atakos sraigtasparnius iš Sausumos pajėgų 1-osios aviacijos brigados ir 25-osios oro kavalerijos brigados į pasienį su Baltarusija Podlasės vaivadijoje.

Pasak Lenkijos generolo, sraigtasparniai bus dislokuoti dviejose vietose ir budės visiškoje parengtyje.

 

„Sraigtasparniai yra apginkluoti ir parengti kovai. Pilotai čia labai patyrę, yra lakūnų, kurie kartu su manimi Afganistane ir Irake naudojo oro ginklus ir raketas. Jie yra patyrę. Jei bus kas nors nerimą keliančio, ranka nesudrebės, jie nedvejodami panaudos ginklus“, - patikino Sokolowskis.

Jis pridūrė, kad rugpjūčio 3 d. buvo atlikta preliminari jų dislokacijos vietų žvalgyba ir techninis aviacijos instruktažas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(271)
(9)
(262)

Komentarai ()