[ŽT] Lenkų analitikai skelbia, ką darys „Wagner“ prie Lenkijos ir Lietuvos. „Ten slypi milžiniškas turtas. 11,5 trilijonų JAV dolerių“  ()

Atskleista, ko siekia Rusija „vagneriečių“ dislokavimu Baltarusijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kai kurie „Wagner“ samdiniai buvo perkelti į Baltarusiją, esančią netoli sienos su Lenkija, Lietuva ir Latvija. Tačiau, pasak analitikų, jie nekelia realios karinės grėsmės. Apie tai praneša Lenkijos portalas „Defence 24“.

Apytikriais skaičiavimais, dabar Baltarusijoje yra iki 5 tūkst. samdinių. Jie neturi sunkiosios karinės technikos. Kovotojai turi šaulių ginklų, lengvųjų granatsvaidžių ir šarvuočių „Čekan“. Todėl autorius daro išvadą, kad karinės grėsmės Lenkijai, Lietuvai ir Latvijai nėra.

Tačiau „Wagner“ gali būti naudojama sabotažinei veiklai. Jų savininkui Jevgenijui Prigožinui kyla klausimas tik dėl kainos, už kurią jis sutiktų leistis į kokią nors operaciją. Rusijos Federacija gali siekti tokių tikslų:

  • destabilizuoti ir sukelti chaosą NATO;
  • okupuotų Ukrainos teritorijų išsaugojimas.

 

Pirmasis ilgainiui patrauks su savimi antrąjį, jei bus sustabdytas karas kaip Korėjos kare. Nes svarbiausias Kremliaus tikslas – įsisavinti Ukrainos teritorijas. Ukraina turi vienus didžiausių pasaulyje retųjų žemių metalų išteklių – ličio, dujų telkinių ir kt. Šie ištekliai potencialiai gali būti vertinami 11,5 trilijono JAV dolerių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(40)
(79)
(-39)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()