„Pajudinsi ir bus dvigubas sprogimas.“ Surasti žiaurūs rusų spąstai  ()

Papasakota, kokiais sudėtingais metodais rusai bando sustabdyti ukrainiečius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

128-osios Dniepro Teritorinės gynybos brigados karys Oleksandras Kurbatovas pasidalijo pasipriešinimo Zaporižios kryptimi detalėmis televizijos kanalo „Rada“ eteryje „YouTube“.

Ne tik Ukrainos gynybos pajėgų kariai, bet ir išminuotojai yra priversti judėti labai lėtai ir atsargiai, nes priešas yra palikęs daug spąstų, sako Oleksandras Kurbatovas. Patyręs kariškis priminė, kad priešas nieko nepaiso, kad tik pakenktų Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms ir sulėtintų Ukrainos puolimą.

Teritorinės gynybos pajėgų 128-osios atskirosios brigados (Dniepro) atstovas spaudai pasidalijo detalėmis apie okupantų gudrybes ir metodus Zaporižios kryptimi: „Mūsų pagrindinis tikslas, kad ir kaip skubėtume, yra viską daryti lėtai, nes priešas viską užminuoja. Priešas užminuoja savo žuvusiųjų kūnus, meta juos. Kartais pasitaiko, žvalgai bando pakabinti kūną su „kate“ ir viela, bet po juo yra sprogmuo. Kartais ant žemės guli keli kūnai, o po kai kuriais iš jų arba po keliais iš karto yra sprogmenų.“

Būna, kad ant žemės guli prieštankinė mina, tarsi palikta nuo žiemos, o po ja yra kažkoks siurprizas, ir kai bandai ją ištraukti, įvyksta dvigubas sprogimas. Viena vertus, priešas daug ką padarė šabloniškai, pavyzdžiui, kvailai sumeistravo minas, kita vertus, nuolat pasitaiko kokių nors spąstų, kurių priešas griebiasi norėdamas mus užlaikyti arba sunaikinti mūsų kovines pajėgas. Dėl to negalime skubėti, bet, kita vertus, sunkiai dirbame, kad judėtume į priekį“, - sakė informaciją apie padėtį Zaporižios kryptimi pateikęs Oleksandras Kurbatovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(54)
(1)
(53)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: