Grandiozinis pralaimėjimas. „Dingo 800 „kadyroviečių.“ Į kovą kyla šeimos  ()

Čečėnijoje jau antrą savaitę diskutuojama apie masinę „kadyroviečių“ žūtį prie Bachmuto.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-08-07 Grandiozinis pralaimėjimas. „Dingo 800 „kadyroviečių.“ Į kovą kyla šeimos  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Сharter97.org, oficialios Baltarusijos opozicijos svetainės „Chartija97“, „Twitter“ paskyroje skelbiama apie tai, kad  Čečėnijoje buvo patvirtintas „Achmat“ sutriuškinimas prie Bachmuto.

Apie 800 „kadyroviečių“ buvo likviduoti ar dingo be žinios. Čečėnijoje jau antrą savaitę diskutuojama apie masinę „kadyroviečių“ žūtį prie Bachmuto, kurią respublikonų valdžia visais būdais stengėsi nuslėpti. Žengdami į „Wagner“ paliktas pozicijas netoli Bachmuto, Kadyrovo kovotojai patyrė milžiniškų nuostolių. Gegužę iš ten Jevgenijaus Prigožino samdiniai buvo išvesti dėl didelio „krovinių 200“ kiekio.

Pasak „Kavkaz Realii“, buvęs šeicho Mansuro bataliono spaudos sekretorius Islamas Belokijevas teigia, kad netoli Bachmuto žuvo arba dingo apie 800 Kadyrovo samdinių čečėnų.

Respublikos valdžia net ketino surengti susitikimą su artimaisiais, kartu atleisdama kovotojus atgaline data, kad nemokėtų kompensacijų.

Belokijevas taip pat paskelbė du anoniminius įrašus, kuriuose buvo pranešta apie „Achmat“ specialiųjų pajėgų pulko bataliono vado ir kitų kovotojų žūtį.

 

Pirmojo pranešimo autorius teigia, kad iš 500 karių išgyveno tik 60, likusius Ukrainos ginkluotosios pajėgos likvidavo per 3-4 dienas. Antrasis teigė, kad iš mūšio lauko buvo evakuoti tik 10 kūnų.

Nuo liepos pabaigos „Telegram“ kanalas NIYSO rašo apie „kadyroviečių“ traukimąsi ir dėl to didelius nuostolius Rytų Ukrainoje.

„Žuvusių artimieji siunčia žinutes, prašydami maldos ir tikėdamiesi bent [susigrąžinti] kūnus“, – rašoma viename įraše.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(212)
(4)
(208)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: