Netikėti įvykiai. Ukraina skelbia apie antrąjį frontą  ()

„Kiekvienas, kuriam kyla klausimas, kodėl Ukraina tokius smūgius atlieka prieš Maskvą, turėtų praleisti kelias naktis Kyjive.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kariuomenė bepiločių orlaivių dėka atvėrė „naują“ frontą. Jūrinio drono smūgis Rusijos naftą eksportuojančiam laivui Novorosijsko uoste yra pirmas kartas, kai Kyjivas užpuolė Maskvos naftos infrastruktūrą.

„Financial Times“ rašo, kad analitikai šiuos išpuolius vertina kaip dalį Ukrainos pastangų nualinti Maskvą ir įvesti karą į jos teritoriją.

„Pagrindinis šių atakų tikslas – paneigti Putino versiją, kad tai tik „speciali karinė operacija“, skirta išvaduoti Ukrainą, kuri niekaip nepaliečia Rusijos. Jie parodo Rusijos žmonėms, kad tai tikras karas, o Putino naratyvai yra melas“, – sakė buvęs JAV ambasadorius prie NATO Kurtas Volkeris.

Buvęs Ukrainos gynybos ministras Andrijus Zahorodniukas sakė, kad jie siuntė Rusijai signalą, kad ji „nėra nenugalima“ ir net jos sostinė yra pažeidžiama.

„Tai labai svarbu, ypač Rusijos valdžiai. Maskvoje jie gyvena savo gyvenimą. O dabar juos galima pasiekti net ten“, – sakė buvęs pareigūnas.

„Atvykimai“ į „Maskvos miestą“ ir kiti smūgiai gali pabloginti Rusijos karių nuotaiką ir padėti Ukrainos kontrpuolimui, nes paliečia ne tik karius, bet ir tuos, kurie liko namuose.

 

Buvęs Ukrainos generalinio štabo viršininko pavaduotojas generolas leitenantas Ihoris Romanenko užsiminė, kad Maskva atokvėpio nesulauks.

„Kiekvienas, kuriam kyla klausimas, kodėl Ukraina tokius smūgius atlieka prieš Maskvą, turėtų praleisti kelias naktis Kyjive. Rusijos žmonės, kurie palaiko Putiną daugiau nei 20 metų, turėtų suprasti, kad jie nėra apsaugoti ir reikia kažką daryti su jo galia“, – sakė karys.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(126)
(3)
(123)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: