[ŽT] Prasidės deportacijos. Skelbiama, ką Lietuvos vyriausybė liepė padaryti rusams ir baltarusiams  (1)

Daugiau nei tūkstantis baltarusių ir rusų yra pripažinti grėsme nacionaliniam saugumui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rugpjūčio 4 dieną Lietuva daugiau nei tūkstantį šalyje gyvenančių Rusijos ir Baltarusijos piliečių pripažino keliančius grėsmę savo nacionaliniam saugumui ir paskelbė, kad nepratęsia jų leidimų nuolat gyventi Lietuvoje.

Toks sprendimas buvo priimtas po to, kai vyriausybės nurodymu buvo paprašyta rusų ir baltarusių užpildyti anketą, kurioje buvo pateikti klausimai apie jų požiūrį į Rusijos invaziją į Ukrainą ir Krymo statusą.

Migracijos departamentas nustatė, kad grėsmę nacionaliniam saugumui kelia Lietuvoje gyvenantys 1164 Baltarusijos ir Rusijos piliečiai: 910 baltarusių ir 254 rusai.

Dar balandžio 4 dieną Lietuvos Seimas priėmė įstatymą, numatantį ribojančias priemones Baltarusijos ir Rusijos Federacijos piliečiams, susijusias su atvykimu bei nekilnojamojo turto pirkimu. Svarstymo stadijoje dokumentas buvo daug švelnesnis baltarusių atžvilgiu, labiausiai sankcijos palietė rusus.

 

Balandžio 14 dieną įstatymą vetavo prezidentas Gitanas Nausėda. Jis siūlė parlamentui įstatyme neatskirti baltarusių ir rusų. Balandžio 20 dieną Seimas veto atmetė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(203)
(5)
(198)

Komentarai (1)