[ŽT] Vokietija imasi veiksmų. Į karą pajudėjo „SurveilSPIRE“ ir 44,5 tonos „Wisent 1MC“ tankai  ()

Naujas karinės pagalbos paketas iš Vokietijos padės Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms ne tik stebėti priešą, bet ir išvalyti išminuotas teritorijas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina gavo naujų ginklų iš Vokietijos. Sąraše yra penki „SurveilSPIRE“ – „Rheinmetall“ kompleksai žvalgybai, susidedantys iš bokštų, kuriuose įrengtos naktinio ir įprasto stebėjimo kameros, ir kitos priemonės stebėjimams. Dar penkias tokias mašinas Berlynas pažadėjo Kyjivui ateityje.

Ukrainos ginkluotosios pajėgos taip pat buvo papildytos dviem „Zuzana 2“ 155 mm haubicomis, galinčiomis pataikyti į taikinius maždaug 40 kilometrų atstumu. Išlaisvintas teritorijas Ukrainos gynėjai galės valyti 44,5 tonų „Wisent 1MC“ išminavimo mašinomis. Šios mašinos pravers ir prie fronto, kur minos trukdo logistikai. Ir, galbūt pačiame fronte, kur gausiai užminuotos teritorijos lėtina ukrainiečių progresą.

 

Vokietija taip pat Ukrainai suteikė kelis pažangius dronus ir pažadėjo artimoje ateityje atsiųsti 40 pėstininkų kovos mašinų „Marder“ ir 18 000 prieštankinių raketų.

(89)
(1)
(88)

Komentarai ()

Susijusios žymos: