[ŽT] Prasideda. Jau prašoma „Wagner“ pagalbos  ()

Po karinio perversmo Nigeryje, chunta kreipėsi pagalbos į „Wagner“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Associated Press“, remdamasi dviem šaltiniais, praneša, kad liepos pabaigoje Nigerio chunta kreipėsi į „Wagner“, nes baigėsi Vakarų Afrikos regioninio bloko ECOWAS ultimatumas paleisti nuverstą prezidentą. Pasak žurnalisto, socialinių-politinių procesų tyrėjo Wassimo Nasro, chuntos lyderio generolo Salifou Mody vizito Malyje metu jis kreipėsi pagalbos į rusų „Wagner“.

„Jiems reikia jų („Wagner“), nes jie gali tapti garantija valdžios išlaikymui“, – sakė Nasras.

„Wagner“ nagrinėja chuntos prašymą. Informaciją patvirtino ir anonimiškumo pageidavęs vienos Vakarų kariuomenės pareigūnas.

ECOWAS paskelbė ultimatumą paleisti demokratiškai išrinktą prezidentą Mohamedą Bazoumą. ECOWAS atstovai nori susitikti su nuverstu prezidentu, bet vilčių taikiai išspręsti šį vidinį Nigerio konfliktą beveik nėra.

 

„Associated Press“ pažymi, kad Nigeris yra svarbi šalis Vakarams, nes padėjo kovojant su terorizmu regione. Kodėl Nigeryje įvyko perversmas? Chunta atmetė bendradarbiavimą su Prancūzija ir siekia suartėjimo su Rusija. Prancūzija nenori sakyti, kas Rusija dalyvavo perversme Nigeryje, tačiau akivaizdu, kad Kremliui tokie procesai Afrikoje yra naudingi.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(12)
(38)
(-26)

Komentarai ()