[ŽT] „Yra kas gavo tai iš NATO.“ Ar Ukraina gali susigrąžinti branduolinį ginklą (Video)  ()

Oleksijus Danilovas įvertino galimybes atkurti anksčiau Ukrainos prarastą branduolinį arsenalą. Jis tai pavadino labai sunkia situacija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretorius Oleksijus Danilovas telemaratono eteryje leido suprasti, kad Ukraina greičiausiai nesugebės susigrąžinti iš jos paimto branduolinio arsenalo. Tačiau jis nurodė alternatyvų problemos sprendimo būdą.

O. Danilovas taip pat skeptiškai žiūrėjo į idėją šaliai ateityje sukurti savo branduolinį ginklą. Jis ragino ukrainiečius į tai žiūrėti realistiškai.

„Kalbant apie arsenalą, kuris iš mūsų buvo konfiskuotas, būkime realistai, vargu ar tai išvis įmanoma. Ir ne tik kai kuriais politiniais, bet ir technologiniais klausimais. Tai labai sudėtinga situacija. Tos tarpžemyninės raketos, kurios buvo mūsų šalies teritorijoje, yra sudėtingas dalykas,“– aiškino Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretorius.

 

Tačiau jis pateikė pavyzdį kai kurių šalių, kurios pačios neturi branduolinio ginklo, bet gauna juos iš NATO valstybių narių. O. Danilovas neprognozavo, ar tai pasiteisins Ukrainos atveju. Pasak jo, šis klausimas reikalauja sudėtingo, atsakingo ir sunkaus darbo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(0)
(10)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: