Peskovas rimtai prisikalbėjo. Skubiai deda į krūmus  (1)

Kremlius net nebeapsimetinėja, kad Rusijoje vyksta demokratiniai rinkimai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kremliaus spaudos sekretorius Dmitrijus Peskovas paskelbė Vladimiro Putino pergalę 2024-ųjų rinkimuose. Kalbėdamas su Vakarų žiniasklaida Peskovas pareiškė, kad Putinas surinks 90% balsų: „Mūsų prezidento rinkimai visiškai nėra demokratija, tai - brangi biurokratija. Putinas kitąmet bus perrinktas, surinks daugiau nei 90 procentų balsų“, - sakė Peskovas.

Beje, panašią informaciją paskelbė ir „Meduza“. Vienas Rusijos pareigūnas, pageidavęs likti anonimu, opozicijos leidiniui sakė, kad Putino administracija jau apsisprendė dėl rinkimų. Kremlius nori, kad diktatorius laimėtų daugiau nei 80% balsų.

Peskovas tikriausiai suprato, kad sau leido per daug ir ėmė neigti savo žodžius. Jis sakė, kad  „The New York Times“ pateikė melagingą citatą ir visiškai neteisingai interpretavo jo žodžius.

„Visuomenės konsolidacijos lygis aplink prezidentą yra absoliučiai beprecedentis ir jau dabar galima teigti, kad jei jis bus iškeltas, jis bus perrinktas su didžiuliu pranašumu, o patys rinkimai –  teoriškai – tik papildomos išlaidos“, – aiškino Peskovas, norėdamas pasakyti, kad tai buvo prognozė, o ne planas.

 

Peskovas sakė vienam amerikiečių žurnalistui sakęs, kad pats Putinas, kreipdamasis į federalinę asamblėją, „primygtinai reikalavo, kad rinkimai būtų privalomi, kad tai yra demokratijos būtinybė“. 

(1)
(20)
(-19)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: