„Atgaivinamas šiurpus niekšas 2C18 „Pat-S“. Rusija imasi bjauraus projekto, apie kurį tiesiog neįmanoma kalbėti“ (Video)  (1)

Sovietiniais metais buvo sukurta savaeigė artilerijos sistema, tačiau projekto atsisakyta ir ji nepradėta gaminti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijoje atnaujinta senųjų savaeigių haubicų 2С18 „Pat-S“, kurias sovietiniais metais sukūrė specialus Kurgano mašinų gamybos gamyklos projektavimo biuras, gamyba. Tada projekto buvo atsisakyta, o savaeigė haubica taip ir nebuvo pradėta eksploatuoti. Apie tai praneša karo stebėtojas Oleksandras Kovalenko, paskelbęs vaizdo įrašą, kuriame matoma haubica.

„Atrodo, kad problema su artilerija verčia Rusiją sugrąžinti į gyvenimą tokius bjaurius projektus, apie kuriuos tiesiog neįmanoma kalbėti. Visų pirma, mes kalbame apie šiurpų niekšą 2C18 „Pat-S“. Pati koncepcija kelia abejonių dėl jos gyvybingumo“, – rašė Kovalenko.

 

Stebėtojas pastebėjo, kad idėja sukurti savaeiges haubicas 2С18 „Pat-S“ kilo devintajame dešimtmetyje.

Kovalenkos teigimu, tokiu būdu rusai bando aprūpinti frontą kuo daugiau naujų 152 mm savaeigių pabūklų.

„RosZMI“ dar gegužę pranešė, kad „Kurganmašzavod“ užsiima savaeigės haubicos 2С18 „Pat-S“, kurios vienintelis prototipas buvo pagamintas devintajame dešimtmetyje SSRS, modernizavimu. 152 milimetrų haubica bus sumontuota ant modifikuotos pėstininkų kovos mašinos BMP-3 važiuoklės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(36)
(-34)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)