„300 000 Rusijos karių pabėga iš fronto, bėga į Maskvą ir verčia valdžią. O tada – kaip bus, taip bus“  ()

Neseniai rusas dezertyras, kuris turėjo stoti prieš teismą, greitkelyje Rusijoje pagrasino susprogdinti granatą. Ateityje dezertyravimas Rusijos kariuomenėje gali išplisti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos opozicionierius Maratas Gelmanas pažymėjo, kad masinis dezertyravimas Rusijos kariuomenėje gali įvykti tada, kai Rusijos armija bus nugalėta dideliame mūšyje. Nereikės net pralaimėjimo visame kare.

„Turėtų būti pavyzdinis mūšis, kuriame pralaimės rusai - tada bėgs pirmieji dezertyrai. O paskui juos bėgs likusi Rusijos kariuomenė, kuri bandys išgelbėti savo gyvybes“, – pabrėžė Gelmanas.

Jis priminė, kad 1917-ųjų revoliuciją Rusijoje sukėlė dezertyrai. Jie su ginklais pabėgo iš Pirmojo pasaulinio karo fronto ir įvykdė revoliuciją.

Rusijos opozicionierius pažymėjo, kad šiandien visi tikisi tokio scenarijaus. Galima įsivaizduoti Jevgenijaus Prigožino maišto pasikartojimą, tačiau vietoj „Wagner“ veiks daugiau ar mažiau organizuoti dezertyrai. Kadangi jie pabėgs iš fronto ir nenorės būti pripažinti nusikaltėliais, jiems teks nuversti valdžią Rusijoje.

 

„Tai vienas geidžiamiausių karo pabaigos scenarijų: 300 000 Rusijos karių pabėga iš fronto, bėga į Maskvą ir verčia valdžią. O tada – kaip bus, taip bus“, – sakė Gelmanas.

(120)
(10)
(110)

Komentarai ()

Susijusios žymos: