„Tai ultimatumas Rusijai.“ Kaip Lavrovas sureagavo į derybas Saudo Arabijoje  ()

Rusija ir toliau tvirtina, kad atsisako derėtis dėl pateiktų Ukrainos sąlygų.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-08-08 „Tai ultimatumas Rusijai.“ Kaip Lavrovas sureagavo į derybas Saudo Arabijoje  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija ir toliau tvirtina, kad atsisako derėtis dėl Ukrainos pateiktų sąlygų, kurios yra pagrįstos 10 Zelenskio „taikos formulės“ punktais. Po viršūnių susitikimo Saudo Arabijoje, į kurį Rusija nebuvo pakviesta, Maskva paskelbė pareiškimą, kuriame ir toliau primygtinai reikalavo, kad būtų įvykdytos pačios sąlygos karui užbaigti, rusai esą yra pasirengę deryboms.

Pas Lavrovą pareiškė, kad „nedalyvaujant Rusijos Federacijai ir neatsižvelgiant į jos interesus, jokie susitikimai Ukrainos krizės tema neturi nė menkiausios pridėtinės vertės“.

Rusijos valdžios pareiškimą išsakė Užsienio reikalų ministerijos pranešėja Zacharova. Rusai įrodinėja, kad nė vienas iš 10 Zelenskio „taikos formulės“ punktų nėra nukreiptas į derybų būdu ir diplomatišką krizės sprendimą, o jų visuma yra beprasmis ultimatumas Rusijai, kuriuo siekiama pratęsti karo veiksmus.

Zacharova pakartojo rusiškus Kremliaus naratyvus apie ginklų tiekimo Ukrainai sustabdymą, apie Ukrainos susitaikymą su Rusijos vykdoma jos teritorijų okupacija ir atsisakymą prisijungti prie NATO.

 

Pastebėtina, kad Kinija viršūnių susitikime aiškiai parodė, kad ji yra linkusi dalyvauti būsimose derybose dėl Rusijos Federacijos karo prieš Ukrainą užbaigimo, rašo „The Financial Times“.

Sunkiausia užduotis susitikimo Saudo Arabijoje metu buvo globalių pietų šalims paaiškinti, kodėl Maskva turėtų palikti Ukrainos teritoriją, sakė Ukrainos prezidento biuro vadovo patarėjas Mychailo Podoliakas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(84)
(3)
(81)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: